Aardappels
- Boen de aardappels goed schoon.
- Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in circa 30 minuten gaar.
- Laat uitdampen en snijd in gelijke blokjes.
Bierbeslag
- Klop de eiwitten stijf. Meng het bier met de bloem, olie en het ei en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Spatel de eiwitten erdoor.
- Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken.
- Wentel door het beslag en frituur circa 4 goudbruin en gaar.
- Laat de kabeljauw uitlekken op keukenpapier en rijg ze om en om met de gekookte aardappel.
Ravigottesaus
- Kook het ei hard in circa 8 minuten laat afkoelen op ijswater.
- Pel en halveer haal de dooier eruit en wrijf het door een bolzeef.
- Pel en snipper de rode ui.
- Snijd de augurk fijn.
- Hak de peterselie.
- Meng samen met de mayonaise, yoghurt tot een saus.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meld je aan en praat mee