Fish and chips spiesen

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Aardappels

  • Boen de aardappels goed schoon.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in circa 30 minuten gaar.
  • Laat uitdampen en snijd in gelijke blokjes.


Bierbeslag

  • Klop de eiwitten stijf. Meng het bier met de bloem, olie en het ei en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Spatel de eiwitten erdoor.
  • Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken.
  • Wentel door het beslag en frituur circa 4 goudbruin en gaar.
  • Laat de kabeljauw uitlekken op keukenpapier en rijg ze om en om met de gekookte aardappel.

Ravigottesaus

  • Kook het ei hard in circa 8 minuten laat afkoelen op ijswater.
  • Pel en halveer haal de dooier eruit en wrijf het door een bolzeef.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Snijd de augurk fijn.
  • Hak de peterselie.
  • Meng samen met de mayonaise, yoghurt tot een saus.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Ingredienten

4
Porties

Aardappels

  • 4 vastkokende aardappels

Bierbeslag

  • 200 g bloem
  • 200 ml bier
  • 1 ei
  • 600 g kabeljauwfilet
  • peper en zout

Ravigottesaus

  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 augurk
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • peper en zout

Extra nodig

  • spiesen
  • frituur
  • olijfolie om in te frituren
  • keukenpapier
Geef je waardering
2