Tartelettedeeg
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht).
Stap 2:
Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en roer even door. Voeg de boter in stukjes toe en kneed met de hand tot kruimels. Voeg het ei toe en kneed met de handtot een stevig deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 3:
Rol het deeg uit en rol met de deegroller met patroon eroverheen. Steek 10 rondjes uit met een uitsteekring van 8 cm. Snijd de rondjes doormidden (totaal 20 halve rondjes).
Stap 4:
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 tot 15 minuten in de oven.
Vulling
Stap 1:
Week de gelatine kort in water. Doe de blaadjes met aanhangend water in een pannetje en laat kort op zacht vuur smelten.
Stap 2:
Mix de roomkaas met de suiker. Voeg daarna de slagroom doe en mix op middelhoge snelheid nog door. Voeg de gelatine en de frambozen toe en mix kort door.
Stap 3:
Bekleed een bord of kleine bakplaat met plasticfolie en smeer de vulling uit tot een laag van 2 cmm hoog. Laat eerst opstijven in de koelkast en daarna in de vriezer.
Afwerking
Stap 1:
Mix de slagroom met de suiker tot stijve pieken en doe in een spuitzak met plat spuitmondje.
Stap 2:
Steek met een steker van 6 of 7 cm 5 rondjes uit de opgesteven vulling. Snijd deze doormidden (totaal 10 halve rondjes)
Stap 3:
Druk steeds twee halve rondjes deeg tegen een half rondje van de vulling aan. Spuit de slagroom op de vulling en decoreer met een framboos. Laat de cheesecake-taco’s rusten in de koelkast tot je ze gaat serveren.
0 reacties