Heb je zin in een verrassend hapje of voorgerecht? Dan is deze Deense klassieker echt iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Zalmtartaar

  • 300 g rauwe zalm
  • 1 st sjalot
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 st sinaasappel

Smørrebrød-taartjes

  • 4 cm mierikswortel
  • 200 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • 1 st komkommer
  • 1 st roggebrood

Opmaak

  • 100 g Hollandse garnalen
  • 20 g zalmeitjes
  • 1 bosje radijs
  • 1/4 bosje dille
  • 1/4 bosje bieslook
  • eetbare bloemen

Extra nodig

  • ronde steker van 5 cm doorsnede

Bereidingswijze

30 minuten

Zalmtartaar 

Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalot en meng met de zalm. Rasp de sinaasappel. Breng op smaak met de olijfolie, sinaasappelrasp en een beetje zout en versgemalen peper. 

Smorrebrod-taartjes 

Stap 1: 
Rasp de mierikswortel en meng door de roomkaas. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken over de lengte van de komkommer. Smeer aan één uiteinde van de plakken een schep van het roomkaasmengsel. Rol de plakken op. Zet de rolletjes rechtop en verdeel daarbovenop wat van de zalmtartaar.  

Tip van Rudolph: 
Wanneer je de plakken oprolt, is het belangrijk dat je eindigt met de kant van de roomkaas. Dit zorgt er namelijk voor dat het rolletje bij elkaar zal blijven. 

Stap 2: 
Snijd het roggebrood in dunne plakken. Steek met een uitsteker cirkels uit die wat groter zijn dan rolletjes (ongeveer 5 cm). Zet de rolletjes op de plakken roggebrood.  

Opmaak 
Snijd de radijzen in kleine reepjes en hak de bieslook en dille in kleine stukjes. Garneer met de zalmeitjes, radijs, bieslook en dille en de eetbare bloemetjes.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

Geef je waardering

smorrebrod
smorrebrod