De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige smørrebrød-taartjes

Heb je zin in een verrasend hapje of voorgerecht? Dan is deze Deense klassieker echt iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

30 min kooktijd
smorrebrod

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Heb je zin in een verrassend hapje of voorgerecht? Dan is deze Deense klassieker echt iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Zalmtartaar 

Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalot en meng met de zalm. Rasp de sinaasappel. Breng op smaak met de olijfolie, sinaasappelrasp en een beetje zout en versgemalen peper. 

Smorrebrod-taartjes 

Stap 1: 
Rasp de mierikswortel en meng door de roomkaas. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken over de lengte van de komkommer. Smeer aan één uiteinde van de plakken een schep van het roomkaasmengsel. Rol de plakken op. Zet de rolletjes rechtop en verdeel daarbovenop wat van de zalmtartaar.  

Tip van Rudolph: 
Wanneer je de plakken oprolt, is het belangrijk dat je eindigt met de kant van de roomkaas. Dit zorgt er namelijk voor dat het rolletje bij elkaar zal blijven. 

Stap 2: 
Snijd het roggebrood in dunne plakken. Steek met een uitsteker cirkels uit die wat groter zijn dan rolletjes (ongeveer 5 cm). Zet de rolletjes op de plakken roggebrood.  

Opmaak 
Snijd de radijzen in kleine reepjes en hak de bieslook en dille in kleine stukjes. Garneer met de zalmeitjes, radijs, bieslook en dille en de eetbare bloemetjes.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker