Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C. (Of 200 °C als je een tulband cake met gebarsten bovenkant wilt, zie tips hierboven.)
Mix de zachte boter en suiker tot een romige, lichtgele crème met een platte menghaak (vlindergarde, geen draadgarde).
Stap 2:
Doe één voor één de eieren bij het boter-suikermengsel. Spatel vervolgens de bloem voorzichtig door het mengsel en roer nog kort door.
> Wil je een marmercake? Dan is dit het moment om de cacao door het beslag te doen.
Stap 3:
Vet de tulband bakvorm goed in. Bebloem of besuiker de vorm eventueel voor een brosse buitenkant.
Stap 4:
Bak de cake 50-60 minuten in een oven met onder- en bovenwarmte op 160 °C.
Stap 5:
Doe de naaldtest om te controleren of de cake gaar is. Steek een satéprikker in de cake en laat deze een paar tellen zitten. Controleer of het beslag nog nat is. Is de satéprikker droog? Dan is de cake gaar.
Stap 6:
Haal de tulband uit de oven en laat de cake 5 minuten in de vorm staan. De cake krimpt wat in de vorm. Keer de cake om op een rooster. Laat de tulband ondersteboven op het rooster uitwasemen, zodat het overgebleven vocht eruit kan komen.
Versier de tulband cake met bijvoorbeeld citroenglazuur of chocolade-ganache.
Check ook: Rudolphs basisrecept voor poffertjes! >
1 reactie