De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandeltulband met dadels en abrikozen

Probeer vandaag eens iets anders met deze heerlijk amandeltulband met dadels en abrikozen.

35 min voorbereidingstijd
70 min (voor)bereidingstijd
Amandeltulband met dadels en abrikozen

Een recept van

Bereidingswijze

Dit recept komt uit het kerstnummer van delicious.magazine. Je scoort 'm in vele supermarkten én online voor €8,45.

BEREIDING
Begin de avond van tevoren met de vulling. 
Snijd de gedroogde abrikozen en dadels in stukjes en meng ze met de sinaasappellikeur. Laat dit een nacht wellen.

Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi de ingevette tulbandvorm met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Doe de spijs, boter, basterdsuiker, ¼ tl zout, het vanille-extract, kaneelpoeder en de sinaasappelrasp in een kom en klop romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag.

Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder. Zeef het mengsel in delen boven het beslag. Spatel de bloem er voorzichtig in delen door. Laat de gewelde vruchten uitlekken in een zeef. Meng de nog vochtige vruchten met 2 el bloem en schep door het beslag. Doe het mengsel in de vorm en bak de tulband in 60-70 min. gaar. Prik aan het eind van de baktijd met een prikker in de tulband. Als er geen beslag meer aan de prikker meekomt, is de tulband gaar. Laat de tulband 5 min. in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat helemaal afkoelen.

Garneer de tulband voor het serveren met de dadelstroop en met de extra stukjes dadel en gedroogde abrikozen.

Recepten en bereiding Rutger van den Broek Fotografie Ernie Enkelaar Styling Esther de Munnik Verscheen eerder in delicious.magazine nummer 13-2018

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

In één woord verrukkelijk!
Fieneke Mathijse
28-12-2023

Ook lekker