Beslag
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C op boven- en onderwarmte. Pel en prak de bananen en meng goed door met tweederde van de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout, de geraspte citroen en de zure room.
Stap 2:
Klop 100g boter romig met de rest van de suiker. Klop de eieren één-voor-één door de boter.
Stap 3:
Meng het mengsel van banaan door het boter-eimengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng dan kort met het roggemeel. Spatel het bloemmengsel dan door het banaan-botermengsel.
Stap 4:
Smelt 25 g boter en kwast de binnenkant van de tulbandvorm hiermee in. Bestrooi daarna met geraspte kokos. Schenk het beslag in de vorm tot deze voor driekwart gevuld is. Bak de tulband circa 60 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Decoratie
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rooster de kokos circa 10 minuten in de oven. Verwarm de abrikozenjam met 2 el water. Besmeer de tulband met de jam en versier met kokosvlokken.
0 reacties