De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade niçoise met gegrilde tonijn

Zelf salade niçoise maken? Job en Perry delen hun klassieke recept voor deze maaltijdsalade en maken deze extra lekker met verse tonijn.

30 min kooktijd
Salade niçoise met gegrilde tonijn

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Dit is het recept voor een originele salade niçoise. Een klassieke maaltijdsalade met gegrilde tonijn. Naast tonijn gebruiken wij ook nog andere ingrediënten zoals een krop sla, cherrytomaatjes en ei in de salade. Met dit recept kan jij zelf de lekkerste salade niçoise maken!"

Bereidingswijze

Salade niçoise

  1. Breng een steelpan met water en eieren aan de kook. Zet de wekker zodra het water kookt op 4 minuten en kook de eieren zacht.

  2. Snijd de kern van de kropsla eruit en pluk de bladeren los. Snijd het groen van de radijs eraf en was samen met de sla.

  3. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs, olijven en krieltjes in plakjes. Pel de sjalot en snijd in dunne halve ringen.

  4. Smeer de tonijnfilets in met olijfolie en grill deze in een hete grillpan. Grill totdat je grillstrepen ziet aan 1 zijde en de filets nog rauw is aan 1 kant.

  5. Voeg de radijs, zwarte olijven, cherrytomaten en sjalot toe aan een kom en maak aan met een scheutje olijfolie, zout en peper.

  6. Leg in een andere kom de sla en het radijsgroen en maak aan met de mosterdvinaigrette.

  7. Leg de sla en de aangemaakte tomaatjes, olijven en radijs op een schaal. Maak af met de gekookte krieltjes en haricot verts.

  8. Halveer de eitjes en leg die op de salade met de ansjovisfilets. Giet eventueel een beetje van de ansjovisolie over de salade.

  9. Snijd de tonijnfilets doormidden en serveer samen met de salade.

Mosterdvinaigrette maken (optioneel)

  1. Pel en snipper een sjalot. Voeg samen met de mosterd, azijn en citroensap toe in een kom en klop tot een geheel. 

  2. Voeg druppelsgewijs de olie toe terwijl je aan het kloppen bent en klop dit tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Hoe maak ik salade niçoise?

"Om een salade niçoise te maken begin je eerst met het koken van de eieren. Daarna is het een kwestie van het snijden van de groenten voor in de salade niçoise. Wij hebben ervoor gekozen om dit salade niçoise recept te maken met verse tonijn in plaats van uit blik. Die tonijn moeten we nog wel even grillen in de grillpan. Als laatste moeten we voor een klassieke salade niçoise nog een heerlijke mosterdvinaigrette maken als dressing."

Miniatuur

Welke dressing bij salade niçoise?

"Onze voorkeur voor een dressing bij een salade niçoise maken gaat toch echt uit naar een mosterdvinaigrette dressing. Deze dressing is een echte smaaksensatie bij een salade niçoise. De dressing bestaat uit een sjalot, azijn, citroensap, olijfolie en natuurlijk mosterd."

mosterd

welke sla voor salade niçoise?

"Voor onze versie van een salade niçoise gebruik ik een normale krop sla. We hebben hiervoor gekozen omdat wij allebei fan zijn van een knapperige sla in onze salade. Mocht je hier niet zo blij van worden, dan kan je natuurlijk altijd een andere soort sla gebruiken in de salade niçoise."

sla

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker