De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

gegrilde côte de boeuf met wintergroenten en beurre noisette

Côte de boeuf is een fantastisch vlees dat je perfect kunt inzetten als showtopper bij het kerstdiner. Maak de maaltijd af met lekkere wintergroenten en een saus en de avond is compleet! 

45 min kooktijd
Côte de boeuf

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Voorbereiding

 1. Haal de côte de boeuf een halfuur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
 2. Steek de barbecue aan of verhit de grill van de oven.
 3. Pel en halveer de knoflooktenen. Pluk de rozemarijn.
 4. Maak met een scherp mes kleine sneetjes in de vetlaag van het vlees. Stop hierin de halve tenen knoflook en plukjes rozemarijn. Bestrooi het vlees met zout en peper.
 5. Was de preien. Halveer de pastinaken over de lengte, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.

Grillen

 1. Leg het vlees, de preien en pastinaken op de barbecue.
 2. Rooster op hoge temperatuur het vlees en leg het vervolgens op een minder hete plek om verder te garen tot een kerntemperatuur van circa 55°C. Hoe lang dit duurt is, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid.
 3. Laat het vlees afgedekt onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten.
 4. Laat de preien zwart blakeren en rooster de pastinaken goudbruin.
 5. Doe de boter in een pan met een dikke bodem en laat de boter op het rooster van de barbecue (of op laag vuur in de keuken) rustig bruin kleuren.
 6. Pel de buitenste bladeren van de preien eraf en snijd de preien in stukken.

Salade

 1. Meng in een flinke kom de azijn en honing. Voeg een scheutje olijfolie toe.
 2. Snijd de bieten in stukjes.
 3. Meng ze in de kom met de dressing en de winterpostelein en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

 1. Snijd het vlees in mooie stukken. Serveer op een schaal of bord met daarbij de gepelde prei en de pastinaak met een beetje beurre noisette (bruin gebakken boter) erover gelepeld. Serveer ook de salade erbij.

Wat is côte de boeuf?

Het klinkt heel chic. Maar eigenlijk betekent côte de boeuf niet veel meer dan '‘runderkarbonade op het bot'. Het vlees is heel mals en komt uit de rug van een koe. Het vlees zit vast aan een been (bot), waardoor het heel veel smaak krijgt bij het bakken. 

Hoe lang côte de boeuf op de bbq?

Hoe lang een côte de boeuf op de barbeque moet liggen, hangt af van de dikte van het vlees. Houd voor een perfecte garing een kerntemperatuur van circa 55°C graden aan.

Hoeveel côte de boeuf per persoon? 

Voor een hoofdgerecht reken je zo'n 150 gram vlees en 200 gram vis per persoon. Dus raden we ook zo'n 150 g côte de boeuf per persoon aan als hoofdgerecht tijdens een diner.

Wat is lekker bij côte de boeuf?

Côte de boeuf kun je serveren met alles wat je lief hebt. Denk hierbij aan lekkere seizoensgroenten, zoals spruiten, boontjes, pompoen uit de oven, (zoete aardappel) frietjes of hasselbackaardappelen.

In Winterkost reizen de chefs van 24Kitchen naar Fins Lapland voor avontuur en lekker eten. In elke aflevering zie je een bijzondere locatie, waar na een spannende activiteit gekookt wordt.

Afleveringen
Miljuschka doet inspiratie op voor warme lekkernijen. Ze trekt per paard de sprookjesachtige bossen in en laat je zien hoe je zoete Finse bosbessenbroodjes maakt.

Giovanni gaat op bezoek bij een rendierenboerderij. In de winterse setting van Lapland laat hij zien hoe je heerlijke rendierbiefstuk bereidt, natuurlijk op z’n Italiaans…

Hugo stapt op de sneeuwscooter en trekt erop uit! Hij doet inspiratie op en maakt côte de boeuf met wintergroenten op open vuur.

Estée gaat met husky’s op avontuur. In de winterse buitenlucht bereidt ze een rustieke wintergroentensoep met Finse kaas.

Roberta gaat ijsvissen en kookt met de vangst. Ze laat je zien hoe je zelfgemaakte papardelle met warmgerookte forel en dille kunt maken.

Danny houdt niet alleen van de Indische keuken maar ook van snelle auto’s. Op zoek naar inspiratie voor lekkere Winterkost krijgt hij de kans te racen met een pro. Voor hem maakt hij Scandinavische babi pangang op Fins brood.

Angélique neemt je mee naar de oorspronkelijke smaken en gaat op pad met een survivalspecialist. Geïnspireerd op de Lapse sauna laat ze zien hoe je op steen gegaarde regenboogforel maakt met een heerlijke salade en crunch van roggebrood.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker