De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cassata

Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter. Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop met een garde de dooiers au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor.

45 MIN
Cassata

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Smelt de boter.
Klop met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken.
Klop met een garde de dooiers au bain-marie schuimig.
Meng de eidooiers door het eiwit en spatel de bloem en boter erdoor.
Vet de taartpan in met boter en schenk het beslag erin.
Bak het beslag in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Haal het biscuit uit de vorm en laat het afkoelen.

Vulling
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn.
Snijd de sukade en chocolade in stukjes.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Roer de ricotta, houd een eetlepel apart, los en meng de suiker, sinaasappelschilletjes, pistachepitten, hazelnoten, sukade, chocolade en vanillemerg erdoor.
Snijd het biscuit doormidden en besprenkel beide kanten met marsala.
Verdeel de vulling erover en leg de bovenkant erop.

Bekleden
Rol het marsepein uit tot een grote cirkel die over de taart past.
Meng voor het glazuur de eiwitten, sap van de citroen en de poedersuiker met elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de achtergehouden ricotta.
Bekleed de cassata met het marsepein, snijd het overtollige marsepein weg en bestrijk met de glazuur.
Garneer de cassata met sukade, sinaasappelschilletjes, pistachepitten en amandelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker