De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

De Wit, Rosé & Roodtrip

Vanaf zondag 18 maart kunnen we weer genieten van wijnkenner Harold Hamersma en culinair journalist Ronald Giphart, in het tweede seizoen van De Wit, Rosé & Roodtrip. 

Vorig jaar stapten Harold Hamersma en Ronald Giphart nog in de auto om langs de wijnhuizen van Californië te reizen, nu is het tijd voor een bijzondere roadtrip door Zuid-Afrika. Samen beginnen ze hun reis in Kaapstad en rijden ze over de mooiste wegen naar Franschhoek, Swartland en Paarl om hun roadtrip in Stellenbosch te eindigen.

In het nieuwe seizoen trekken de heren langs verschillende wijnstreken en ontdekken ze de indrukwekkende natuur, cultuur en keuken van het land, maar vooral… Het succes achter de beste Zuid-Afrikaanse wijnen. Ze gaan opzoek naar vruchtbare grond en ontdekken hoe de druiven op de beste manier verbouwd worden. Ze leren over karaktervorming en blending van de wijn en zien hoe de wijnen op de markt gezet worden.

Acht indrukwekkende en leerzame afleveringen met jaloersmakende beelden van het prachtige Zuid-Afrika, in samenwerking met South African Tourism. Een nieuw seizoen om vrolijk van te worden! Vanaf 18 maart is De Wit, Rosé en Roodtrip elke zondag om 17:00 te zien bij 24Kitchen.

Verantwoord genieten

Tijdens de reis staat verantwoord genieten van wijn centraal. 24Kitchen en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) hebben de handen ineengeslagen om samen meer bewustwording te creëren over bewust genieten van wijn. Dit is een onderdeel van de Wine in Moderation-campagne van de KVNW.

Wine in Moderation (WIM) is een campagne waarin het genieten van wijn, maar drinken met mate centraal staat. Zo laten Hamersma en Giphart kijkers zien hoe bewust te genieten van een goed glas wijn. 

Programma
De Wit, Rosé en Roodtrip seizoen 2