Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met South African Tourism.

De Wit, Rosé & Roodtrip is elke zondag om 17:00 te zien bij 24Kitchen. Van grond tot druif en van karakter tot blending; alles omtrent (Zuid-Afrikaanse) wijnen komt aan bod! En vergeet niet; je kunt ook genieten van het heerlijke eten en de beste restaurants die het land rijk is.

Kaapstad

Een bezoek aan Kaapstad met haar prachtige Tafelberg mag natuurlijk niet ontbreken. Geniet van zon, zee, strand, maar ook de beste restaurants van het land waaronder The Test Kitchen. Uiteraard vind je in deze eclectische stad ook geweldige wijnbarren en –huizen, festivals en de must-visit foodmarkt Old Biscuit Mill.

Franschhoek

De tweede locatie is Franschhoek, een dorp in de gemeente Stellenbosch die haar naam dankt aan de Franse hugenoten die eind 17e eeuw settelden in het gebied. In de omgeving vind je vele wijnlandgoederen, vaak met Franse namen zoals La Motte en Chamonix, maar ook Boschendal Wine Estate. Daarbij vind je tal van toprestaurants in Franschhoek, waaronder Le Petit Colombe.

Swartland

Ten noordwesten van Franschhoek ligt Swartland, een gebied dat bekend staat om haar langgerekte wijngaarden. De regio is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en staat met name bekend om de productie van hoge kwaliteit Pinotage wijnen.

Paarl

Een plek die zeker niet mag ontbreken tijdens een wijnreis door Zuid-Afrika is Paarl, ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Kaapstad. De stad is met name bekend vanwege de Kooperatieve Wijnbouwers Verenigings, wat de brancheorganisatie is van wijnboeren. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan wijnhuizen Groot Parys en Bosman Fairtrade Winery.

Tip: Bezoek het gebied wanneer er regen wordt verwacht; de ronde top van de berg in het stadje glinstert na een regenbui volgens velen als een parel in de zon!

Stellenbosch

Tot slot mag natuurlijk Stellenbosch niet ontbreken; naast de prachtige huizen in Kaaps-Hollandse stijl vind je hier bekende wijnhuizen en –gaarden. De ideale plek dus voor wijnliefhebbers! Breng bijvoorbeeld een bezoek aam Longridge Winery voor een wijnproeverij (en eventueel lunch of diner), proef wijnen met karakter bij Reyneke Winery, luister naar het bijzondere verhaal van de makers van Tokara en haal wijnen voor thuis bij Kanonkop.

Meer weten over Zuid-Afrika? Kijk elke zondag om 17:00 naar De Wit, Rosé & Roodtrip bij 24Kitchen.