Door de vele indrukwekkende wijngaarden in Zuid-Afrika is het land de perfecte plek om op zoek te gaan naar het verhaal achter wijn. Ronald Giphart: "Het is onmogelijk om door Zuid-Afrika te reizen en niet geraakt te worden door het land, de bijzondere mensen, de tegenstellingen en natuurlijk de geweldige wijnen."

Zo bezoeken Giphart en Hamersma onder ander de Township Winery in Township Langa, gaan ze langs bij de Nederlandse wijnboeren Mariette en Eric Verhaak van wijnhuis Groot Parys en maken ze een prachtige luchtballonvaart over wijnvelden van de 'the Paarl Wine Route'. Ook worden de Longridge en Simonsig Wine Estate bezocht en wordt er een typische 'braai' (Zuid-Afrikaanse barbecue) bijgewoond op een wel heel bijzondere plek.

De prachtige beelden en verrassende wijntips en -weetjes laten je voelen alsof je zelf in het warme Zuid-Afrika bent. Een mini-vakantie vanaf de bank dus!

De Wit, Rosé & Roodtrip is vanaf zondag 18 maart elke zondag om 17.00 uur te zien op 24Kitchen. Houd 24kitchen.nl in de gaten voor meer informatie over de culinaire kant van het mooie Zuid-Afrika.