De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Bouillabaisse met zeebaars, kokkels en gamba's

Een bijzondere Franse soep met zeebaars, kokkels en gamba's waar je ongetwijfeld indruk mee zal maken!

90 MIN
Bouillabaisse met zeebaars, kokkels en gamba's

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte René in aflevering 3 van The Chefs' Line Nederland.

Spoel de graten en koppen schoon. Pel de gamba’s en bewaar de schalen en koppen. Verhit olijfolie en voeg de graten, kopen en schalen toe. Blus af met witte wijn en voeg 2 liter water toe. Laat vervolgens zachtjes koken.

Snij de ui, prei, plak knolselderij, venkel en paprika in kleine stukken en fruit in olie. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg daarna de tomaten, tijm, rozemarijn en wat bouillon toe. Laat dit stoven tot alles zacht is. Zeef de bouillon als deze klaar is door een passeerdoek en voeg een deel van de groenten toe. Maak het geheel fijn in een blender en haal het vervolgens nogmaals door de passeerdoek. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Meng voor de rouille de dooiers, mosterd, azijn en druivenpitolie. Breng op smaak met een klein beetje knoflook, saffraan, peper en zout. 

Stoof de kokkels in weinig vocht tot ze open staan en gaar zijn en bak de zeebaars in olie krokant op de huid. Leg de zeebaars, kokkels en gebakken gamba’s op een bord en serveer de soep erbij met geroosterde ciabatta met rouille besmeerd.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker