Guacamole

Guacamole & tortillachips

Als deze groene dipsaus voor het eerst voor je neus wordt gezet, is het hoogstwaarschijnlijk niet iets waar je meteen heel warm van wordt. Maar heb je het ooit aangedurfd om je tortillachipje door een verse zelfgemaakte guacamole te halen, dan is er geen weg meer terug: welkom bij de fanclub. Romige guacamole is verslavend lekker. 

Hugo's extreem tropische ceviche

Ceviche

Misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt bij de Mexicaanse keuken, maar wel één die absoluut niet in dit lijstje mag ontbreken: ceviche. Een fris gerecht van gemarineerde rauwe vis met citroen of limoen. Mega populair en zeker het proberen waard.

Chili sin carne

Chili con carne

Als we ergens vrolijk van worden, dan is het wel van chili! Lekker, makkelijk, snel en een gerecht met gezellige zomerse kleurtjes door de verschillende groenten. Ga je voor chili con carne, of toch voor de vega-versie chili sin carne

Wist je dat de bonen in chili perfecte vleesvervangers zijn? Lees hier hoe het zit. 

 

Gevulde Mexicaanse maïssoep

Gevulde maïssoep

Deze soep is de perfecte samenvatting van de Mexicaanse keuken: paprika, maïs, tomaat, kidneybonen, koriander en zelfs die populaire tortilla's (niet in de soep, on de side, dat wel). Dus voor een tripje Mexico stappen we niet langer het vliegtuig in, maar halen we deze ingrediënten gewoon in huis. Vanavond eten we soep

Quesadillas

Quesadillas

Voor dit gerecht worden tortilla's gevuld met kaas en verschillende ingrediënten naar keuze en gegrild tot een krokant hapje. Mmm... begin je hier ook spontaan van te watertanden? Goed nieuws: je bent slechts één klik verwijderd van het recept voor dit typische Mexicaanse gerecht. 

Bonenwraps

Bonenwraps

Héél fijn: deze bonenwraps staan binnen 15 minuten op tafel! Met lekker veel groenten, bruine bonen en avocado is de wrap goed gevuld én vult 'ie goed. De perfecte maaltijd voor een drukke doordeweekse dag dus!

Ben je in een creatieve bui? Dit maak je allemaal met tortilla's!