Chili sin carne
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
Verhit olie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Voeg de helft van de koriander toe en laat 20 minuutjes met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe.
Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de chili sin carne. Warm nog 5 minuten mee.
Ter garnering
Rasp en halveer de limoen. Pers uit en meng samen met de rasp en de zure room. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
Snijd de koriander fijn. Voeg toe aan de chili sin carne. Serveer met het Turks brood en de zure room.
1 reactie