De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mounirs chili sin carne

Chili sin carne: de vegetarische versie van chili con carne! Superlekker met frisse limoen en koriander.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Frisse parelcouscous met gebakken zalm

Bereidingswijze

Chili sin carne

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.

Verhit olie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Voeg de helft van de koriander toe en laat 20 minuutjes met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe. 

Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de chili sin carne. Warm nog 5 minuten mee. 

Ter garnering

Rasp en halveer de limoen. Pers uit en meng samen met de rasp en de zure room. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. 

Snijd de koriander fijn. Voeg toe aan de chili sin carne. Serveer met het Turks brood en de zure room.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Gemaakt met verae tomaten ipv tomaten uit blik. Garnering met zure room/limoen/koriander erg lekker
Jeannette Bartels
08-06-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.