De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Ingelegde komkommers

Verwarm het water met het zout tot het zout opgelost is. Laat iets afkoelen. Pel de knoflook. Vul een grote schone afsluitbare glazen pot met de komkommers en de knoflook tot de pot zo goed als vol zit. Voeg eventueel laurier, dille en/of een groen pepertje toe.

10 MIN
Ingelegde komkommers
Nadia en Merijn

Bereidingswijze

Verwarm het water met het zout tot het zout opgelost is. Laat iets afkoelen. Pel de knoflook. Vul een grote schone afsluitbare glazen pot met de komkommers en de knoflook tot de pot zo goed als vol zit. Voeg eventueel laurier, dille en/of een groen pepertje toe. Schenk het zoutwater en de azijn in de pot. Vul de pot tot de rand, maak indien nodig extra zoutwater. Laat de pot met komkommers circa 4 dagen in het raam of buiten staan zodat deze zonlicht krijgt om het fermentatie proces op gang te krijgen. Zet de pot daarna 2 dagen in de koelkast.

Hou je van zeer knapperige komkommertjes voeg dan in verhouding wat meer azijn toe, dan blijven de komkommers steviger.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker