Verwarm het water met het zout tot het zout opgelost is. Laat iets afkoelen. Pel de knoflook. Vul een grote schone afsluitbare glazen pot met de komkommers en de knoflook tot de pot zo goed als vol zit. Voeg eventueel laurier, dille en/of een groen pepertje toe. Schenk het zoutwater en de azijn in de pot. Vul de pot tot de rand, maak indien nodig extra zoutwater. Laat de pot met komkommers circa 4 dagen in het raam of buiten staan zodat deze zonlicht krijgt om het fermentatie proces op gang te krijgen. Zet de pot daarna 2 dagen in de koelkast.
Hou je van zeer knapperige komkommertjes voeg dan in verhouding wat meer azijn toe, dan blijven de komkommers steviger.
Verwarm het water met het zout tot het zout opgelost is. Laat iets afkoelen. Pel de knoflook. Vul een grote schone afsluitbare glazen pot met de komkommers en de knoflook tot de pot zo goed als vol zit. Voeg eventueel laurier, dille en/of een groen pepertje toe.
0 reacties