Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kerf met een scherp mesje de tomaten aan de bovenkant kruislings in. Snijd de steelaanzet eruit. Dompel de tomaten 30 seconden in het kokende water, spoel ze af met koud water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en snijd de peen en bleekselderij in kleine stukjes (of maal de ui, knoflook, peen en bleekselderij in de keukenmachine fijn).
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel tot ze zacht zijn. Snijd de tortilla’s in puntjes, sprenkel er olijfolie over en bestrooi met wat zout en paprikapoeder. Meng even goed door elkaar. Bak de tortillapuntjes op een met bakpapier beklede bakplaat goudbruin en krokant in de oven.
Voeg de tomatenpuree bij de gefruite groenten en bak al omscheppend 1 minuut. Voeg de tomaten, het verkruimelde bouillonblokje, 600 ml water, de kipfilet en laurier toe. Laat de soep circa 25 minuten zachtjes koken.
Haal de kip uit de pan en pluk het vlees in draadjes. Verwijder de laurier uit de soep. Pureer de soep. Voeg, als de soep erg dik is, wat water toe. Voeg de maïs, kidneybonen en kippenvlees toe en verwarm. Breng op smaak met iets zout en peper.
Schep de soep in kommen en geef de chips erbij. Bestrooi de soep evt. nog met korianderblaadjes.
0 reacties