Sta jij deze zomer op de camping? Wij tippen 20 camping-proof gerechten
![Pastasalade](/files/styles/article_header_small/public/2019-07/24Kitchen_Job%26Perry_RecipePhotography_HIGHHRes_De_ultieme_pastasalade_met_tonijn_L_1.jpg?itok=cAO-WB0X)
Niks geen knakworsten en bonen uit blik! Met een beetje creativiteit (en onze 20 recepten natuurlijk) tover je óók op de camping een geweldige maaltijd op tafel.
1. Knapperige pizza van de BBQ
Waan je in Italië met een overheerlijke, knapperige pizza van de barbecue! Beleg de pizza met je favoriete toppings en smullen maar. Buon appetito!
![Pizza van de BBQ](/files/styles/media_text_wide/public/2022-07/AdobeStock_200333648.jpeg?itok=x6YP7eJN)
2. Pasta met gerookte zalm en courgettesalade
Een supersnelle pasta met heerlijke zalmsnippers en een courgettesalade. Één ding is zeker: dit smaakt naar veel meer!
![pasta met gerookte zalmsnippers en courgettesalade](/files/styles/media_text_wide/public/2020-01/Pasta%20met%20gerookte%20zalmsnippers_24kitchen_L.jpg?itok=JrbTH1Jp)
3. Dé ultieme pastasalade met tonijn
Zonbestendig? Check. Snel? Check. Makkelijk? Check. Recept voor deze pastasalade met tonijn? Check.
![Dé ultieme pastasalade met tonijn Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/24Kitchen_Job%26Perry_RecipePhotography_HIGHHRes_De_ultieme_pastasalade_met_tonijn_L_0.jpg?itok=MI5ewYst)
4. Cheese & onion burgers
Zeg jij zomer, dan roepen wij hamburgers! Helemaal als er een zomerse hamburger met kaas en uien op de grill wordt klaargemaakt.
![Cheese & onion burgers Miniatuurvoorbeeld](/files/styles/media_text_wide/public/2019-03/24K_WEWV_Job%26Perry_RecipePhotography_LOWres_Cheese_%26_Onion_Burgers_L.jpg?itok=KJXtVegV)
5. Tagliatelle in makkelijke roomsaus
Een beetje pasta, een beetje roomkaas, een beetje prosciutto en dat is het! Een heerlijke camping-proof pasta van tagliatelle met roomsaus.
![Tagliatelle in makkelijke roomsaus met prosciutto Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/24K_WEWV_Hugo_RecipePhotography_HIGHRes_Tagliatelle_in_makkelijke_roomsaus_met_prosciutto_L.jpg?itok=wBqa4Phu)
6. Caribische garnalen van de BBQ
Caribische garnalen van de BBQ worden gemarineerd in Jamaican jerk kruiden. Samen met de hete salsa brengen de pittige smaken je helemaal in tropische campingsferen.
![Caribische garnalen Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-08/24Kitchen_Job%26Perry_RecipePhotography_HIGHRes_Caribische_garnalen_van_de_barbecue_met_salsa_van_gegrilde_ananas_L.jpg?itok=JL_IzyYA)
7. Aardappelsalade
Een beetje kampeerder gaat voor de aardappelsalade. Dit kan als gerecht op zich zoals een aardappelsalade met rucola en katenspek of als bijgerecht bij de spareribs in marinade van kersencola.
![Aardappelsalade Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/24Kitchen_Aardappelen-1.jpg?itok=5QdNuNEr)
8. Sjasliek met zigeunersaus
Steek de barbecue maar aan, want deze sjasliek met zigeunersaus is echt top! Supersimpel, snel én valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak.
![Sjasliek met zigeunersaus Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-08/24kitchen_JobenPerry_HIGHRes_Sjasliek_met_zigeunersaus-3.jpg?itok=SekAr02q)
9. Falafelsandwich met tahindressing
Zit je in de bloedhitte en heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan zit je perfect met deze falafelsandwich met tahindressing. Lekker, makkelijk en gezond!
![falafelsandwich Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2020-01/24K_Job%26Perry_LOWRes_Falafel_sandwich_met_tahini_dressing_L-2_0.jpg?itok=6CH00l3m)
10. Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalade
Op nummer 10 een klassieker: een simpele tonijn met een frisse salade. Binnen 25 minuten op de campingtafel. Eet smakelijk!
![Geschroeide tonijn met grapefruit-avocadosalsa Miniatuurvoorbeeld](/files/styles/media_text_wide/public/2019-03/24K_WEWV_Miljuschka_RecipePhotography_Geschroeide_Tonijn_Grapefruit_LOWres_L.jpg?itok=rCDh0dyj)
11. Italiaanse salade met gegrilde biefstuk
Binnen een kwartier klaar: een Italiaanse salade met gegrilde biefstuk, balsamico-dressing, rucola en zongedroogde tomaatjes. Vergeet de Italiaanse wijn niet.
![Italiaanse salade met gegrilde biefstuk Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/Plus_Brabantia_Italiaanse-salade-met-gegrilde-biefstuk%252C-balsamico-dressing%252C-ricola-en-zongedroogde-tomaatjes_0.jpg?itok=zkXI767k)
12. Indonesische gehaktballen met mie
Op de Indonesische tour: Indonesische gehaktballetjes met sperziebonen en mie. En natúúrlijk mag de kroepoek hier niet bij ontbreken. Wij zeggen: Eet smakelijk!
![Indonesische gehaktballen met sperziebonen en mie Miniatuurvoorbeeld](/files/styles/media_text_wide/public/2019-01/24K_Hugo_HIGHRes_Gehaktballen_en_mie_L.jpg?itok=bdTMhClg)
13. Shakshuka
Even een lekker vega-gerecht tussendoor. Ken jij de shakshuka al? Dit eenpansgerecht bestaat uit eieren gestoofd in tomatensaus. Of deze groene shakshuka met groene kool en spinazie.
![Shakshuka Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/24K_WEWV_Hugo_RecipePhotography_HIGHRes_Groene_shaksuka_L.jpg?itok=WPjtfG0m)
14. Frittata
Een goedgevuld omelet met daarin zo'n beetje alle kliekjes die je maar kunt vinden. Wij delen het recept voor een frittata met chorizo, doperwten en feta.
![Frittata Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/shutterstock_1381294607.jpg?itok=qNOoIDYu)
15. Vispakketjes van de BBQ met gegrilde artisjokharten
Vergeet jezelf niet te verwennen op vakantie. Wij zeggen: vispakketjes van de barbecue.
![Vispakketjes van de BBQ met gegrilde artisjokharten Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/24Kitchen_Job%26Perry_RecipePhotography_HIGHRes_Vispakketjes_van_de_bbq_met_gegrilde_artisjokharten_L-2.jpg?itok=cTtQaNUn)
16. Maaltijd-wraps met kip
Deze wraps zijn binnen een handomdraai klaar en zijn zowel warm als koud heerlijk te eten!
![Maaltijd-wraps met kip, avocado en yoghurt-knoflooksaus](/files/styles/media_text_wide/public/2020-01/Wraps-kip-avocado-knoflook-yoghurt-saus_24kitchen_L.jpg?itok=PwPd14z-)
17. Mixed grill van kip
Steek de barbecue maar aan! We eten een mixed grill spiezen van kip. Daar serveren we parelcouscous, hummus en granaatappel bij.
![Mixed grill van kip met hummus en parelcouscoussalade Miniatuur](/files/styles/media_text_wide/public/2019-07/24Kitchen_Job%26Perry_RecipePhotography_HIGHRes_Mixed%20Grill%20van%20kip%20met%20hummus%20en%20parelcouscoussalade_L.jpg?itok=RCY4gJ5C)
18. Thaise gele curry met rijst
Om in tropische sferen te blijven maken we deze heerlijke gele curry met rijst, boontjes, aardappels en wortel. Oersimpel, en zo ontzettend lekker!
![Thaise gele curry met rijst](/files/styles/media_text_wide/public/2022-03/Gele%20curry-hor.jpg?itok=ae_e84Wa)
19. Quesadillas met gehakt
Goedgevulde quesadillas met gehakt, bonen, paprika en geraspte kaas zien wij als een volwaardig avondmaal.
![quesadillas met gehakt](/files/styles/media_text_wide/public/2021-10/AdobeStock_321303899.jpeg?itok=4Dy1D8Rn)
20. S'mores met gezouten karamel
Als hekkensluiter voegen we nog snel een dessert toe aan de lijst: s'mores. Een Amerikaans toetje met marshmallows, chocolade en karamel. Mmm!
![s'mores BBQ Street](/files/styles/media_text_wide/public/2020-06/BBQSTREET%20-%20s%E2%80%99mores%20skillet%20met%20gerookte%20karamelsaus%20-%20Jord%20Althuizen%20copy.jpg?itok=j_2JV4w6)
Meer inspiratie
- Shirma’s Caribische Smaken op Curaçao
- Shirma ontdekt het goede leven op Bonaire
- Eet jezelf gelukkig met serotoninerijke voeding
- Shirma ontdekt de traditionele keuken op Bonaire
- Shirma’s Caribische Smaken op Bonaire
- Shirma ontdekt de nieuwe keuken op Bonaire
- Shirma ontdekt de nieuwe Curaçaose keuken
- Shirma ontdekt de traditionele keuken op Curaçao
- Shirma ontdekt de lokale keuken op Curaçao
- Dit zijn Miljuschka's favoriete culinaire hotspots in Rome
- Dit zijn de culinaire hotspots in Praag
- Dit zijn de beste hotspots om te eten in Lissabon
- De hotspots in Wenen voor echte eetliefhebbers
- Dit zijn de beste plekken in Parijs voor echte eetgenieters
- Dit zijn Miljuschka's favoriete culinaire hotspots in Athene
- Superfood het klinkt zo gezond, maar is dit wel zo?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
- Siciliaanse chef geeft tips om zelf de beste pizza te maken
- Deze producten zijn (bijna) oneindig houdbaar
- Rudolph van Veen: met dit ingrediënt wordt rode kool nog lekkerder