Barbecuebanaan met sinaasappel-kokossmoothie

0
Makkelijk
Barbecuebanaan met sinaasappel-kokossmoothie

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Barbecuebanaan
Steek de kolen van de barbecue aan en laat ze goed heet worden. Hak de bitterkoekjes en chocolade grof. Schil de bananen niet, maar snijd ze over de lengte in (let op: niet helemaal door). Spreid de banaan een beetje open. Verdeel de suiker, likeur, bitterkoekjes en chocolade over de opening. Pak de bananen in met aluminiumfolie en rooster ze circa 10 minuten op de barbecue. Je kunt de pakketjes ook tussen de kolen van de barbecue leggen, maar zorg er dan wel voor dat de kolen voldoende zijn afgekoeld en gebruik hiervoor een tang. Je kunt ze dan 10 minuten of langer laten liggen. Wees bij het openen van de pakketjes voorzichtig.

Sinaasappel-kokossmoothie
Pureer de kokosmelk, yoghurt, sap en rasp van de sinaasappel en honing in een blender. Schenk de smoothie in glazen.

TIP: De bananen kun je ook in de oven op 200 ºC in circa 12 minuten garen.

Ingredienten

4
Personen

Barbecuebanaan

  • 4 bitterkoekjes
  • 40 g pure chocolade
  • 4 bananen
  • 2 el bruine suiker
  • 4 el bitterkoekjeslikeur

Sinaasappel-kokossmoothie

  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml yoghurt
  • 1 sinaasappel
  • 1 el honing

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • barbecue
  • blender
  • 4 glazen
  • rasp
  • tang
Barbecuebanaan met sinaasappel-kokossmoothie
Geef je waardering
0