Stap 1:
Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen met een temperatuur van 240 °C.
Stap 2:
Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door de suiker en water op een zeer laag vuur langzaam te laten smelten. Probeer niet te roeren om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren.
Stap 3:
Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom en voeg deze aan de goudkleurige karamel toe (pas op spattend suikersiroop).
Stap 4:
Roer als laatste de boter en het gerookte zout door de karamelsaus.
Stap 5:
Hak de chocolade en verdeel over de bodem van de gietijzeren skillet. Bedruppel met de bourbon en bedek met de marshmallows.
Stap 6:
Plaats de gietijzeren skillet in de hete indirect ingestelde BBQ en bak totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn.
Stap 7:
Hak de hazelnoten grof. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en hazelnoten en serveer met volkoren koekjes om te dippen.
Nog geen barbecue in de tuin? Bekijk hier alle barbecues van Napoleon >
Meld je aan en praat mee