S'mores zijn hét nagerecht bij een traditionele Amerikaanse barbecue. In dit gerecht van BBQ Street maken we dit toetjes in een gietijzeren pan en garneren we het met een hele bijzondere karamelsaus.

Ingredienten

6
Personen

Gerookte gezouten karamelsaus

  • 100 g kristalsuiker
  • 2 el water
  • 100 ml kookroom
  • 2 el boter
  • 2,5 tl gerookt zout

S'mores

  • 300 g pure chocolade
  • 4 el Bourbon
  • 300 g marshmallows
  • 4 el geroosterde hazelnoten
  • 16 digestive volkorenkoekjes

Extra nodig

  • gietijzeren pan

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stap 1:
Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen met een temperatuur van 240 °C.

Stap 2:
Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door de suiker en water op een zeer laag vuur langzaam 
te laten smelten. Probeer niet te roeren om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goud begint te kleuren.

Stap 3:
Verhit in een andere pan ondertussen de kookroom 
en voeg deze aan de goudkleurige karamel toe (pas op spattend suikersiroop).

Stap 4:
Roer als laatste de 
boter en het gerookte zout door de karamelsaus.

Stap 5:
Hak de chocolade en verdeel over de bodem van de gietijzeren skillet. Bedruppel met de bourbon en 
bedek met de marshmallows.

Stap 6:
Plaats de gietijzeren skillet in de hete indirect ingestelde BBQ en bak 
totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin geworden zijn. 

Stap 7:
Hak de hazelnoten 
grof. Besprenkel met de gerookte zoute karamelsaus en hazelnoten en serveer met volkoren koekjes om te dippen.

Nog geen barbecue in de tuin? Bekijk hier alle barbecues van Napoleon > 

Geef je waardering

116
s'mores BBQ Street