PLUS

Ingredienten

4
Personen

Voor de aardappelsalade

  • 500 g Opperdoezer aardappels
  • 100 g katenspek
  • 50 g kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl franse mosterd
  • 1 bosje bieslook
  • 150 g rucola
  • 500 g Opperdoezer aardappels
  • 100 g katenspek
  • 50 g kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl franse mosterd
  • 1 bosje bieslook
  • 150 g rucola

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Laat daarna goed uitstomen en snijd ze vervolgens in blokjes.

Meng de kappertjes, mayonaise en Franse mosterd met elkaar tot een dressing. Snijd de bieslook fijn en meng door de dressing. Meng de blokjes aardappel erdoorheen en kruid het geheel met peper en zout naar smaak. Laat 30 minuten marineren.

Snijd het katenspek ondertussen in dunne reepjes en bak op zacht vuur krokant in een koekenpan. Meng op het laatste moment door de aardappelsalade.

Serveer direct op bordjes met rucola.

Geef je waardering

16
Aardappelsalade met rucola en katenspek