De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aardappelsalade met rucola en katenspek

Aardappelsalade met een twist! Uitgebakken katenspek geeft een heerlijke zoute crunch aan het recept. 

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aardappelsalade met rucola en katenspek

Een recept van

"Deze aardappelsalade met uitgebakken spekjes maak ik bij iedere barbecue."

Bereidingswijze

Aardappelsalade met spekjes

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Laat daarna goed uitstomen en snijd ze vervolgens in blokjes.

  2. Meng de kappertjes, mayonaise en Franse mosterd met elkaar tot een dressing. Snijd de bieslook fijn en meng door de dressing. Meng de blokjes aardappel erdoorheen en kruid het geheel met peper en zout naar smaak. Laat 30 minuten marineren.

  3. Snijd het katenspek ondertussen in dunne reepjes en bak op zacht vuur krokant in een koekenpan. Meng op het laatste moment door de aardappelsalade. Serveer direct op bordjes met rucola.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.