De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelsalade met rucola en katenspek

Aardappelsalade met een twist! Uitgebakken katenspek geeft een heerlijke zoute crunch aan het recept. 

15 min kooktijd
Aardappelsalade met rucola en katenspek

Een recept van

"Deze aardappelsalade met uitgebakken spekjes maak ik bij iedere barbecue."

Bereidingswijze

Aardappelsalade met spekjes

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water met 1 eetlepel zout. Laat daarna goed uitstomen en snijd ze vervolgens in blokjes.

  2. Meng de kappertjes, mayonaise en Franse mosterd met elkaar tot een dressing. Snijd de bieslook fijn en meng door de dressing. Meng de blokjes aardappel erdoorheen en kruid het geheel met peper en zout naar smaak. Laat 30 minuten marineren.

  3. Snijd het katenspek ondertussen in dunne reepjes en bak op zacht vuur krokant in een koekenpan. Meng op het laatste moment door de aardappelsalade. Serveer direct op bordjes met rucola.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker