Pasteitjes met kippenragout

Deze pasteitjes met kippenragout zijn echte kerstklassiekers. Dit is een handig recept als je stress wil voorkomen, want de kans is groot dat je al eens eerder pasteitjes hebt gemaakt. Als je nog wat tijd over hebt, is het ook heel leuk om je eigen pasteibakjes te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Carpaccio

Er zijn veel voorgerechten waar jij uit kan kiezen om het kerstdiner te openen, maar er gaat niets boven deze heerlijke, klassieke carpaccio! Een gangbaar gerecht om de avond mee te beginnen. Carpaccio is makkelijk te maken en dit feestelijke voorgerecht staat zo op tafel.

Miniatuurvoorbeeld

Vitello Tonnato

Dol op de Italiaanse keuken? Dan is Vitello Tonnato, oftewel kalfsvlees met tonijnsaus, een ideaal voorgerecht. Je kan Vitello Tonnato van tevoren al klaar maken en het gerecht staat al binnen een kwartier op tafel.

Miniatuur

Drie bereidingen van coquilles Saint-Jacques

Coquilles zijn echt een cadeautje uit de zee en perfect als voorgerecht voor het kerstdiner. Dit recept laat je drie bereidingen van coquilles zien, namelijk: gebakken coquilles met prosciutto, tartaar van coquilles en gegrilde coquilles met bieslook-crème fraîche.

Miniatuurvoorbeeld

Zalmbonbon met groene kruidendressing

Zalmbonbons zien er schitterend uit en dit voorgerecht smaakt ook nog eens verrukkelijk. Je kan het serveren als voorgerecht, maar dit gerecht is ook erg geschikt als bijgerecht. Wat wil je nog meer? Dus duik snel de keuken in en zet een feestje op tafel!

Miniatuurvoorbeeld

Italiaanse kerstster caprese

Deze Italiaanse kerstster caprese ziet er fantastisch uit! Het gerecht is goed voor te bereiden en makkelijk te maken. Ben je met een grote groep? Dan is dit een ideaal voorgerecht, want het valt bij bijna iedereen in de smaak.

Miniatuurvoorbeeld