De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carpaccio di pesce (carpaccio van vis)

Geen vleeseter? Carpaccio kun je ook van vis maken! In dit recept maken we een heerlijke viscarpaccio van zalm en tonijn.

25 MIN
viscarpaccio

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Boen de citroen en sinaasappel schoon en rasp de schil eraf (het vruchtvlees van de sinaasappel wordt in dit recept niet gebruikt). Meng de citrusrasp met 3 eetlepels olijfolie. Snijd met een mes of met de mandoline de venkel in flinterdunne plakjes. Maak de venkel aan met zout, peper, een scheutje olijfolie en wat citroensap. Meng er de rucolablaadjes door.

Pluk de kruidenblaadjes en hak grote exemplaren fijn.

Bestrijk het brood met olijfolie en rooster in de grillpan. Halveer de knoflookteen. Wrijf het geroosterde brood in met het snijvlak van de knoflook en bestrooi met een beetje zout.

Snijd de vis in flinterdunne plakjes en leg ze op een gekoelde platte schaal of op gekoelde borden. Bestrooi met een klein beetje zout en chiliflakes of rode peper. Druppel de citrusolie erover. Strooi de kruidenblaadjes erover. Schep de venkelsla in het midden. Geef er het geroosterde knoflookbrood bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker