Met Kerst mag je uitpakken. Deze coquilles zijn daar perfect voor, dit heerlijke kerstrecept is ideaal als je iedereen van tafel wil blazen tijdens de feestdagen.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Zoete aardappelpuree

  • 2 zoete aardappels
  • 2 aardappels
  • 100 ml melk
  • 25 g boter

Garnituur

  • 4 kleine bospenen
  • 100 g komkommer
  • 2 radijsjes
  • 12 takjes zeekraal
  • 4 takjes kervel

Sinaasappel-hazelnootboter

  • 100 g boter
  • 50 g hazelnoten
  • 1 sinaasappel
  • grof zeezout

Coquilles

  • 6 coquilles
  • 1 el olijfolie
  • grof zeezout

Extra nodig

  • staafmixer
  • grillpan
  • spuitzak met glad spuitmondje

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: Zoete aardappelpuree  
Verwijder de schil van beide aardappels en snijd in stukken. Vul de pan met water totdat de aardappels net onder staan. Voeg een beetje zout toe en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verwarm de melk en de boter in een pan totdat de boter gesmolten is. Pureer de aardappels met de staafmixer. Voeg het melk-botermengsel in gedeeltes toe en pureer het geheel tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree in een spuitzak.  

Stap 2: Garnituur 
Schil de wortels en halveer ze. Kook de worteltjes circa 2 minuten. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de radijs in plakjes. Verwijder de houtachtige uiteindes van de zeekraal. 

Stap 3: Sinaasappel-hazelnootboter  
Verwarm de boter in een pan en laat deze licht bruin kleuren. Hak de hazelnoten en voeg toe aan de boter. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Breng op smaak met snuf grof zeezout. Voeg de worteltjes toe aan de sinaasappelboter en laat op laag vuur rustig doorwarmen totdat de coquilles klaar zijn. 

Stap 4: Coquilles 
Verwarm een grillpan voor. Snijd de coquilles horizontaal doormidden. Dep de binnenkant droog met keukenpapier en snijd deze kruislings in. Bestrijk de ingesneden kant met de olijfolie. Grill de coquilles op de ingesneden kant circa 1 minuut. Bestrooi de coquille aan de bovenkant met zeezout. 

Stap 5: Opmaak 
Spuit een krans van aardappelpuree op de borden. Verdeel de komkommer en de zeekraal over de krans. Halveer de coquilles en leg 3 halve per persoon tegen de krans aan. Verdeel de worteltjes erover. Lepel de sinaasappel-hazelnootboter eroverheen. Steek een paar plakjes radijs ertussen. Garneer met kervel.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

107
gegrilde coquilles met sinaasappel-hazelnootboter
gegrilde coquilles met sinaasappel-hazelnootboter