Gegrilde watermeloensalade

Heb jij al eens de combinatie watermeloen en feta geprobeerd? Nee? Dan wordt dat hoog tijd. In dit recept voor een watermeloensalade gril je de watermeloen en eet je 'm met feta, munt, waterkers en een klein scheutje olijfolie. Je zult verbaasd zijn hoe zo iets simpels, zó lekker kan zijn. 

Miniatuur

Wraps met kokoskip en guacamole

Wraps kan je natuurlijk vullen met alle ingrediënten die je maar kunt bedenken, maar wij hebben een interessante optie voor je: met kokoskip, pinda's en guacamole met een Aziatisch tintje.

Miniatuur

Quinoasalade

Een lekkere frisse salade mag natuurlijk niet ontbreken op een zomerse picknick. Quinoa is daar de perfecte basis voor. Deze salade zit vol kleurrijke groenten en verse kruiden, heeft een fris tintje door de limoen en een klein beetje zoet van een scheutje honing. Neem mee in een saladeschaal of afsluitbare pot (foto). 

Ook ideaal tijdens een picknick: stokbrood met heerlijke smeerseltjes. En die smeerseltjes... maak je heel gemakkelijk zelf

Miniatuur

Gazpacho met oude kaas

De Spanjaarden zijn er gek op, hun koude soepje vol met verschillende groenten. En geef ze eens ongelijk. Gazpacho is makkelijk om te maken, makkelijk mee te nemen (gewoon, in een lege (thermos)fles) en heerlijk verkoelend op een warme zomerse dag. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Quiche

Het leuke van quiche is dat je 'm lekker warm kan eten, maar dat hij wat kouder ook gewoon heel lekker is. Daarom nemen we quiche ook mee op onze zomerse picknick. Zo is er een New York style: heerlijke quiche met gekaramelliseerde uien, bacon en spinazie. Of een authentieke quiche lorraine met spekjes en een kruidensla

Bekijk hier alle quiche-recepten

Miniatuur

Green Smoothie

Voetjes in het gras, zon in het gezicht, ogen dicht en neem langzaam een slokje van de kokos, limoen en basilicum-smoothie. Tropisch genieten, gewoon in ons eigen, mooie Nederland. 

Miniatuurvoorbeeld

Pulled beef wraps met avocado, koriander en zure room

Pulled beef van eigengemaakte stooflappen in een wrap met bonen, avocado en zure room. Rol de wraps strak op in aluminiumfolie of plasticfolie en ze zijn helemaal good to go

Miniatuur

Rijstnoedels met rodekool, wortel, tuinbonen, mango en frisse kokosdressing

Een salade van rijstnoedels vult én kan koud meegenomen worden naar het park. Houd de kokosdressing apart en serveer als laatste over de noedelsalade. Zo houd je de smaken extra vers. 

Miniatuur

Dé ultieme pastasalade met tonijn

Een pastasalade met tonijn, krokante croutons en uienpickles mag niet ontbreken in jouw picknickmand. De kappertjes en chili-olie geven een heerlijke kick aan de salade. 

Miniatuur

Spaanse tortilla met chorizo

Een klassiek gerecht uit Spanje. Het leuke aan de Spaanse tortilla is dat je hem zowel warm als koud kan eten. En... even tussen ons: wij eten hem liever koud - dan komen de smaken van de ui en het ei meer naar voren. Inpakken dus.

Miniatuur

Vietnamese koude rijstvelloempia's (Gỏi Cuốn)

Wist je dat er naast de gefrituurde loempia's met zoetzure saus ook koude loempia's bestaan? Deze maak je door rijstvellen kort te weken in water en te vullen met groenten, vlees of vis. Zoals deze rijstvelrollen met garnalen, mango en kip of deze rijstvelrollen met buikspek en garnaal. Neem de sauzen apart mee in bakjes. 

Miniatuur

Vegetarische rendang met verse korianderpita’s en radijssalade

Rendang vegetarisch? Het kan. Onze vegeterische rendang pita's zijn gemaakt van oesterzwammen en witte kool. Even inrollen in aluminiumfolie en klaar om mee te nemen. 

Miniatuur

Falafelsandwich met tahindressing

Wat is er zomerser dan een heerlijke falafelsandwich met tahindressing? Tahin maak je gemakkelijk door sesampasta te mengen met citroensap en koud water. Rol de pita's met falafel op in folie, bewaar de tahindressing apart. Optioneel: srirachasaus voor pit. 

Miniatuur

Gegrilde clubsandwich

Een clubsandwich naar het park? Natuurlijk! Je kunt hiervoor witte casino boterhammen gebruiken óf lekker dikke plakken volkorenbrood. Op onze clubsandwich stoppen we kipfilet, ontbijtspek, eieren, tomaat en zelgemaakte pesto. Meenemen maar. 

Miniatuur

Bánh mì met varkensbuik, ham en paté

Bánh mì is een Vietnamese baguette die lichter is dan de Europese variant. Traditioneel wordt de baguette belegd met een mix van vlees of schaaldieren en groenten in zuur. Wij delen het recept voor een fris-zure Vietnamese baguette met varkensbuik, ham en paté.

Miniatuur