Johnny cakes met kaas
-
Verwarm in een steelpan de boter met de melk en het water tot de boter gesmolten is.
-
Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Meng het melkmengsel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat een half uurtje rusten onder een vochtige theedoek.
-
Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Druk deze plat tot circa ¾-1 cm dik.
-
Verhit de olie tot 170°C.
-
Frituur de Johnny cakes in porties in circa 5 minuten licht goudbruin. Laat iets uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd ze open en vul met de plakken kaas.
-
Serveer de Johnny cakes met de venkelsalade en pika.
Pika
-
Pel en snipper de uien. Haal de zaadlijsten uit de Madame Jeanette en snijd de peper fijn.
-
Maal de ui en pepers met het zout en de azijn in de hakmolen fijn.
-
Doe de pika in een schone pot en bewaar in de koelkast.
Venkelsalade
-
Schaaf de venkel en courgette in dunne plakken met de mandoline of mes.
-
Snijd de meeste basilicum, dragon en het venkelgroen fijn. Houd wat basilicumblaadjes achter voor garnering.
-
Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
-
Meng de venkel, courgette, sinaasappel en kruiden met de pika, druivenpitolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer de venkelsalade op een schaal en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.
0 reacties