Biefstuk met snelle bearnaisesaus

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Schil de aardappels en kook ze in water met zout kruimig. Zet het vuur uit, giet de aardappels af en stoom ze met het deksel op de pan droog.

Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in plakjes. Halveer de witlof over de lengte, verwijder de bittere kern en snijd de witlof in dunne repen. Klop in een ruime kom de azijn met 1 el mosterd en 150 ml olijfolie tot een vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout. Schep de witlof en peer in een ruime saladeschaal om met de vinaigrette.

Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de aardappels op middelhoog vuur bruin en knapperig.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bestrooi de biefstuk met versgemalen peper en een beetje zout. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snipper fijn. Verhit een scheut olie met boter in een ruime koekenpan. Leg het vlees in de pan, wanneer het vlees aan de zijkant tot de helft is verkleurd kan de biefstuk omgekeerd. Voeg dan ui en knoflook toe.

Bak de biefstuk in circa 5 minuten medium op hoog vuur. Leg het vlees met de uien in een ovenschaal en laat circa 8 minuten in de oven nagaren. Neem het vlees uit de oven en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.

Ris de blaadjes van 4 takjes dragon en hak ze fijn. Roer het achtergebleven bakvet los met een scheut azijn. Voeg de crème frâiche, 2 theelepels mosterd en de dragon toe en warm kort door op middelhoog vuur. Breng de snelle bearnaisesaus op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Serveren

Serveer de biefstuk op een bord met de gebakken aardappeltjes en de bearnaisesaus. Verdeel voor serveren de pecannoten over de witlofsalade.

Ingredienten

4
Personen

Voor de biefstuk

  • 500 g bavette rundvlees
  • 600 g kruimige aardappels
  • 2 handperen
  • 3 stronken witlof
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 3 el fijne mosterd
  • 175 ml olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter om in te bakken
  • 1 bosje dragon
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el honing
  • 50 g pecannotten

Extra nodig

  • kookpan
  • koekenpan
  • ovenschaal
  • bord
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
13