Liefhebber van chocola? Dan is deze Mousse glacée au chocolat het perfecte dessert voor jou. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Mousse glacée au chocolat

  • 100 g suiker
  • 3 st eidooers
  • 3 st eiwitten
  • 250 ml slagroom
  • 50 g pure chocolade
  • 2 eetlepels likeur naar keuze

Chocolade-crackers

  • 50 g poedersuiker
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 30 g cacaonibs
  • 20 g boter
  • 10 g bloem
  • 1 mespunt cacaopoeder

Garnering

  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze

2 uur en 45 minuten

Mousse glacée au chocolat 

Stap 1: 
Klop de slagroom luchtig en tot ¾ stijf en bewaar even in de koelkast. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker au-bain-marie luchtig. Haal de kom vervolgens weg van het hete water en klop verder tot het weer is afgekoeld. Klop de eiwitten met de overige suiker luchtig tot zachte pieken.  

Stap 2: 
Hak de chocolade fijn en smelt au-bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de opgeklopte eidooiers en klop met de garde door elkaar. Giet dan dit chocolademengsel op het opgeklopte eiwit en spatel door elkaar. Spatel daarna de geklopte slagroom erdoor. Voeg eventueel een scheutje likeur naar keuze toe en spatel erdoor.  

Stap 3: 
Schep of giet de mousse direct in glazen coupes en plaats ze in de diepvries. De mousse heeft minstens 2 uur nodig om goed op te stijven. 

Chocolade-crackers 
Verwarm de oven voor op 165 °C. Smelt de boter. Meng alle ingrediënten voor de crackers en strijk dun uit op bakpapier of een siliconen bakmatje. Bak 5 min in de oven en laat volledig afkoelen.  

Garnering  
Klop de slagroom op en doe deze in een spuitzak met kartel spuitmondje. Breek de afgekoelde chocolade cracker in grove stukken. Haal de coupes uit de vriezer en garneer met een toef slagroom en de chocolade-crackers.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

Geef je waardering

 Mousse glacée au chocolat
Mouse Glace au Chocolat