De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

freekeh-salade

Op zoek naar een lekker, makkelijk en voedzaam gerecht? Dan zit je met deze freekeh-salade zeker niet verkeerd. De winterse salade is must voor een doordeweekse dag.

40 min kooktijd
Snel met Miljuschka frisse start Freekeh-salade

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

"In het geweld van de hectische werkweek wil ik graag iets lekkers en gezond op tafel zetten. Deze freekeh-salade is dan écht een enorme uitkomst. Er zit stiekem mega-veel groente in. Lekker voedzaam!"

Bereidingswijze

Dressing

  1. Verwarm de ras el hanout in een droge koekenpan voor 2 minuten. Klop met een garde de olie, honing, ras el hanout en het citroenrasp en sap in een kom en breng op smaak met zout en peper. 

Freekeh-salade

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de gekookte bieten in grove stukken. Snijd de kerstomaatjes door de helft. Snijd de avocado in stukken. Maak de granaatappel schoon. Hak de de munt en peterselie fijn.  

  2. Rooster de pompoenpitten. 

  3. Kook de freekeh in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. 

  4. Stoom de broccoliroosjes gaar. Laat afkoelen. 

  5. Doe de freekeh en broccoli in een mengkom en giet de dressing erbij. Voeg ook de biet, tomaat, avocado, granaatappelpitjes en de munt en peterselie toe. Meng goed door en laat 5 minuten staan. Breng op smaak met zout en peper. 

  6. Doe de freekeh-salade op een serveerschaal en besprenkel met de pompoenpitten en tahin.  

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker