De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vlaams stoofvlees met frieten

Er gaat niets boven een runderstoofpot met bier! Heerlijk in combinatie met Vlaamse frieten en een frisse salade. Probeer het zelf met dit eenvoudige recept voor een Belgische stoofpot.

15 MIN
Belgisch stoofvlees

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Er gaat niets boven een runderstoofpot met bier! Heerlijk in combinatie met Vlaamse frieten en een frisse salade. Probeer het zelf met dit eenvoudige recept voor een Belgische stoofpot.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.
  3. Snijd het vlees in kleine stukjes, bestrooi met zout, peper en bloem.
  4. Verhit de boter in een pan en bak het vlees. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Voeg de laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en 0,5 theelepel geraspte nootmuskaat toe en blus af met bier.
  5. Laat het gerecht circa 2,5 uur zachtjes stoven in de oven.
  6. Verwarm de frituur voor op 160 ºC.
  7. Snijd de aardappels tot mooie dikke frieten en bak deze circa 5 minuten voor.
  8. Bak ze als het vlees gaar is af op 180 ºC tot ze goudbruin zijn.
  9. Serveer het stoofvlees samen met de frieten.

Welk bier gebruik je voor stoofvlees?

Voor een klassiek Vlaams stoofpotje gebruik je een lekker biertje, het liefst donker. Het bier gebruik je om het vlees zacht én mals te stoven. Kies bij voorkeur een donker biertje of trappistenbier zoals Westmalle of Rochefort. Kies geen bitter bier als je geen fan bent van een bittertje. Welk bier je gebruikt voor stoofvlees hangt af van wat jij lekker vindt. De smaak van het bier bepaalt tenslotte hoe je stoofpot zal proeven. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker