- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.
- Snijd het vlees in kleine stukjes, bestrooi met zout, peper en bloem.
- Verhit de boter in een pan en bak het vlees. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Voeg de laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en 0,5 theelepel geraspte nootmuskaat toe en blus af met bier.
- Laat het gerecht circa 2,5 uur zachtjes stoven in de oven.
- Verwarm de frituur voor op 160 ºC.
- Snijd de aardappels tot mooie dikke frieten en bak deze circa 5 minuten voor.
- Bak ze als het vlees gaar is af op 180 ºC tot ze goudbruin zijn.
- Serveer het stoofvlees samen met de frieten.
vlaams stoofvlees met frieten
Er gaat niets boven een runderstoofpot met bier! Heerlijk in combinatie met Vlaamse frieten en een frisse salade. Probeer het zelf met dit eenvoudige recept voor een Belgische stoofpot.

Meld je aan en praat mee