Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Vlaams stoofvlees met frieten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g runderpoulet
  • zout
  • versgemalen peper
  • bloem
  • 30 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1 bouillonblokje
  • 3 kruidnagels
  • nootmuskaat
  • 1 flesje trappisten dubbel bier
  • 1 kg aardappels

Extra nodig

  • frituurpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd het vlees in kleine stukjes, bestrooi met zout, peper en bloem het vlees. Verhit de boter in een pan en bak het vlees. Voeg de uien en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en 0,5 theelepel geraspte nootmuskaat toe en blus af met bier. Laat het gerecht circa 2,5 uur zachtjes stoven in de oven. Verwarm de frituur voor op 160 ºC. Snijd de aardappels tot mooie dikke frieten en bak deze circa 5 minuten voor. Bak ze als het vlees gaar is af op 180 ºC tot ze goudbruin zijn.
Serveer het stoofvlees samen met de frieten.

Dit recept komt uit de aflevering over Antwerpen van het programma The Taste of Life Travel.

Geef je waardering

2390
Vlaams stoofvlees met frieten