Kapucijnersalade
-
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de kapucijners schoon en laat goed uitlekken.
-
Snijd de komkommer in blokjes, de radijsjes in vieren en de ui in halveringen. Houd een paar blaadjes van de little gem apart en snijd de rest in reepjes.
-
Meng in een kom de little gem, kapucijners, komkommer, radijs, uien en een scheutje olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Karnemelkdressing
-
Smelt voor de dressing de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verdeel de achtergehouden blaadjes little gem over borden en schep de salade erop. Verdeel de gebakken spekjes erover. Lepel de karnemelkdressing er overheen. Garneer met tuinkers.
0 reacties