Wat dacht je van een ouderwets lekkere salade met kapucijners, overgoten met een dressing op basis van karnemelk? Rudolph deelt zijn recept!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Kapucijnersalade

  • 100 g spekblokjes
  • 200 g kapucijners (blik of pot)
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 rode ui
  • 3 kropjes little gem
  • 30 ml olijfolie extra vierge
  • 1 bakje tuinkers

Karnemelkdressing

  • 25 g roomboter
  • 5 g bloem
  • 125 ml karnemelk
  • 1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

25 minuten

Kapucijnersalade

Stap 1:
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de kapucijners schoon en laat goed uitlekken.

Stap 2:
Snijd de komkommer in blokjes, de radijsjes in vieren en de ui in halveringen. Houd een paar blaadjes van de little gem apart en snijd de rest in reepjes.

Stap 3:
Meng in een kom de little gem, kapucijners, komkommer, radijs, uien en een scheutje olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Karnemelkdressing
Smelt voor de dressing de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Opmaak
Verdeel de achtergehouden blaadjes little gem over borden en schep de salade erop. Verdeel de gebakken spekjes erover. Lepel de karnemelkdressing er overheen. Garneer met tuinkers.

Geef je waardering

Kapucijnersalade
Kapucijnersalade 2