De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Kapucijnersalade met karnemelkdressing

Wat dacht je van een ouderwets lekkere salade met kapucijners, overgoten met een dressing op basis van karnemelk? Rudolph deelt zijn recept!

25 MIN
Kapucijnersalade

Wat dacht je van een ouderwets lekkere salade met kapucijners, overgoten met een dressing op basis van karnemelk? Rudolph deelt zijn recept!

Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Kapucijnersalade

Stap 1:
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de kapucijners schoon en laat goed uitlekken.

Stap 2:
Snijd de komkommer in blokjes, de radijsjes in vieren en de ui in halveringen. Houd een paar blaadjes van de little gem apart en snijd de rest in reepjes.

Stap 3:
Meng in een kom de little gem, kapucijners, komkommer, radijs, uien en een scheutje olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Karnemelkdressing
Smelt voor de dressing de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Opmaak
Verdeel de achtergehouden blaadjes little gem over borden en schep de salade erop. Verdeel de gebakken spekjes erover. Lepel de karnemelkdressing er overheen. Garneer met tuinkers.

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker