Loopt het water je al in de mond? Deze Patlican mualle is een heerlijk Turkse stoofschotel gemaakt van onder andere aubergines en linzen. Lekker, gezond en eenvoudig! Karsu deelt haar zalige recept. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

  • 1 aubergine
  • 150 g linzen
  • 2 uien
  • 1/2 paprika
  • 2 middelgrote tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1/4 chilipeper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1,5 eetlepel gedroogde munt
  • 1/2 eetlepel pul biber
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappelsiroop

Extra nodig

  • grote kom
  • pan
  • zeef
  • hapjespan

Bereidingswijze

50 minuten

Stap 1: 
Snijd de aubergine in kwarten door de lengte en snijd in plakken van circa 0.5 cm. Doe in een kom met water met een snuf zout en laat weken voor circa 30 minuten. 

Stap 2: 
Voeg de linzen toe aan de pan en vul met koud water totdat de linzen 1 cm onderstaan. Kook de voor circa 10 minuten op laag vuur. Giet af maar bewaar het kookvocht. 

Stap 3:  
Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Pel en snijd de knoflook samen met de chilipeper fijn.  

Stap 4: 
Meng in een grote kom de tomatenpuree, ui, tomaten, paprika, knoflook, chilipeper, zout, gedroogde munt, pul biber en olijfolie. Voeg vervolgens de linzen toe aan de kom en meng goed door. 

Stap 5: 
Verdeel 1/3 van het linzenmengsel in een diepe pan. Bedek vervolgens met de helft van aubergine. Daarna weer met 1/3 van het linzenmengsel. Vervolgens de rest van de aubergine en eindig met een laag linzen. Giet dan het kookvocht in de pan. Kook op laag vuur voor circa 30 minuten.  

Stap 6:
Voeg de granaatappelsiroop toe en laat dan nog voor circa 10 minuten koken. Serveer in de auberginestoof in de pan.

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Auberginestoof
Auberginestoof