Auberginestoof met linzen
-
Snijd de aubergine in kwarten door de lengte en snijd in plakken van circa 0.5 cm. Doe in een kom met water met een snuf zout en laat weken voor circa 30 minuten.
-
Voeg de linzen toe aan de pan en vul met koud water totdat de linzen 1 cm onderstaan. Kook de voor circa 10 minuten op laag vuur. Giet af maar bewaar het kookvocht.
-
Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Pel en snijd de knoflook samen met de chilipeper fijn.
-
Meng in een grote kom de tomatenpuree, ui, tomaten, paprika, knoflook, chilipeper, zout, gedroogde munt, pul biber en olijfolie. Voeg vervolgens de linzen toe aan de kom en meng goed door.
-
Verdeel 1/3 van het linzenmengsel in een diepe pan. Bedek vervolgens met de helft van aubergine. Daarna weer met 1/3 van het linzenmengsel. Vervolgens de rest van de aubergine en eindig met een laag linzen. Giet dan het kookvocht in de pan. Kook op laag vuur voor circa 30 minuten.
-
Voeg de granaatappelsiroop toe en laat dan nog voor circa 10 minuten koken. Serveer in de auberginestoof in de pan.
0 reacties