De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

auberginestoof met linzen

Loopt het water je al in de mond? Deze Patlican mualle is een heerlijk Turkse stoofschotel gemaakt van onder andere aubergines en linzen. Lekker, gezond en eenvoudig! Karsu deelt haar zalige recept. 

10 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
Auberginestoof

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Patlıcan musakka is een populair Turks gerecht gemaakt met aubergine, uien, tomaten, groene paprika's en diverse kruiden."

Bereidingswijze

Auberginestoof met linzen

  1. Snijd de aubergine in kwarten door de lengte en snijd in plakken van circa 0.5 cm. Doe in een kom met water met een snuf zout en laat weken voor circa 30 minuten. 

  2. Voeg de linzen toe aan de pan en vul met koud water totdat de linzen 1 cm onderstaan. Kook de voor circa 10 minuten op laag vuur. Giet af maar bewaar het kookvocht. 

  3. Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Pel en snijd de knoflook samen met de chilipeper fijn.  

  4. Meng in een grote kom de tomatenpuree, ui, tomaten, paprika, knoflook, chilipeper, zout, gedroogde munt, pul biber en olijfolie. Voeg vervolgens de linzen toe aan de kom en meng goed door. 

  5. Verdeel 1/3 van het linzenmengsel in een diepe pan. Bedek vervolgens met de helft van aubergine. Daarna weer met 1/3 van het linzenmengsel. Vervolgens de rest van de aubergine en eindig met een laag linzen. Giet dan het kookvocht in de pan. Kook op laag vuur voor circa 30 minuten.  

  6. Voeg de granaatappelsiroop toe en laat dan nog voor circa 10 minuten koken. Serveer in de auberginestoof in de pan.

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker