Kippenleverpâté
-
Pel de sjalot en knoflook en snijd in stukken.
-
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de sjalot en knoflook zachtjes aan totdat ze glazig zijn.
-
Voeg de kippenlever toe en bak deze op middelhoog vuur circa 4 minuten tot ze bijna gaar zijn. Voeg de vissaus, maggi, zout en peper toe. Laat dit nog 2 minuten bakken/stoven.
-
Pureer het mengsel in een keukenmachine en voeg de boter toe totdat je een gladde pâté hebt. Laat de pâté goed afkoelen in de koelkast voordat je het gebruikt.
Geroosterde kip
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Ontbeen de kippendijen en wrijf de kippendijen in met olie, vijfkruidenpoeder, geperste knoflook, honing, hoisin, soja, zout en peper.
-
Leg de kip op een bakplaat en rooster deze in de oven voor 25 minuten, totdat het vel mooi krokant is en de kip volledig gaar is.
-
Haal de kip uit de oven en laat hem iets afkoelen. Snijd mooie dikke plakken en zet apart.
Bánh mì
-
Snijd de wortel, daikon en de komkommer in repen en maak aan met de azijn.
-
Snijd de rode peper in ringen.
-
Snijd de baguettes doormidden en verwarm ze kort in de oven of in een broodrooster.
-
Smeer een laag mayonaise op de binnenkant van de baguettes. Smeer daarna de kippenleverpâté op de onderste helft van het broodje.
-
Beleg het broodje met een royale hoeveelheid kip, wat van de ingelegde wortel, daikon en komkommer. Garneer met verse koriander en een beetje peper voor extra pit. Voeg maggi toe naar smaak. Serveer direct.
0 reacties