Ossenhaasspiesjes
-
Rasp de knoflook fijn. Hak de peterselie.
-
Meng voor de marinade de olijfolie, knoflook, peterselie, komijnpoeder, barbecuekruiden en eventueel chilivlokken.
-
Snijd het uiteinde van de ossenhaas in grove stukken en meng deze met de marinade. Laat minimaal 2 uur, liefst 4 uur marineren in de koelkast.
-
Snijd ui in kwarten en spek in plakjes.
-
Rijg spiezen met stukjes ossenhaas, spek en ui.
-
Grill op hoge hitte tot krokant aan buitenzijde en gaar binnenin (tot circa 48 °C kern).
-
Leg een klontje kruidenboter op de spiezen. Laat ongeveer 5 minuten rusten.
-
Serveer met shaslicksaus en cannelloni.
Kruidenboter
-
Snijd de bieslook fijn.
-
Maak een kruidenboter door bieslook, roomboter, pyramidezout en peper te mengen.
-
Vorm tot een rol en laat opstijven in de koelkast.
0 reacties