De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ossenhaasspiesjes van de bbq

Deze ossenhaasspiesjes uit Buitengewoon BBQ gemaakt door Pitmaster X zijn onweerstaanbaar lekker.

180 min voorbereidingstijd
240 min wachttijd
Ossenhaasspiesjes van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Ossenhaasspiesjes zijn het perfecte gerecht om te serveren bij jouw volgende barbecuesessie."

Bereidingswijze

Ossenhaasspiesjes

  1. Rasp de knoflook fijn. Hak de peterselie. 

  2. Meng voor de marinade de olijfolie, knoflook, peterselie, komijnpoeder, barbecuekruiden en eventueel chilivlokken.  

  3. Snijd het uiteinde van de ossenhaas in grove stukken en meng deze met de marinade. Laat minimaal 2 uur, liefst 4 uur marineren in de koelkast. 

  4. Snijd ui in kwarten en spek in plakjes.  

  5. Rijg spiezen met stukjes ossenhaas, spek en ui.  

  6. Grill op hoge hitte tot krokant aan buitenzijde en gaar binnenin (tot circa 48 °C kern).  

    De spiezen hoeven niet heel lang op de barbecue. Zo twee minuten per kant zou op hoge hitte voldoende moeten zijn voor de kerntemperatuur van 48 °C. Dan is je spies rare. Voor een verdere garing kan je de spiezen altijd iets langer laten liggen.

  7. Leg een klontje kruidenboter op de spiezen. Laat ongeveer 5 minuten rusten. 

  8. Serveer met shaslicksaus en cannelloni. 

Kruidenboter

  1. Snijd de bieslook fijn. 

  2. Maak een kruidenboter door bieslook, roomboter, pyramidezout en peper te mengen.  

  3. Vorm tot een rol en laat opstijven in de koelkast. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker