Rijstvelrollen
-
Schil en snijd de biet in ragfijne reepjes. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken. Meng de biet met de rijstnoedels. Schil de mango. Snijd de mango van de pit af in dunne reepjes. Schil en snijd de wortel in reepjes.
-
Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de garnalen over de lengte doormidden. Week de rijstvellen één voor één in warm water tot ze doorzichtig en elastisch zijn. Haal ze uit het water. Was de kropsla.
-
Leg aan het begin van elk rijstvel een blaadje kropsla, rijstnoedels, wortel, daikon cress, kip, mango, 4 halve garnalen en blaadjes koriander. Rol één keer op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rijstvellen strak op.
-
Kook voor de dipsaus het water en los de suiker erin op. Snijd de peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Rasp de limoen. Meng het suikerwater, de peper, limoenrasp, chilisaus en vissaus met elkaar. Snijd de rolletjes in 3 stukken, zet ze op een bord en serveer met de dipsaus.
0 reacties