Voorgerechten zijn een verrijking van je diner. Zie het als een warming-up voor je smaakpapillen. Niet alleen weggelegd voor topchefs en je hoeft ze zeker niet enkel te bewaren voor speciale gelegenheden. Dat zou zonde zijn. Die luxe hoeft niet al te veel moeite te kosten en ook helemaal niet duur te zijn. Er zijn tal van goedkope voorgerechten en de keuze voor makkelijke voorgerechten is vaak makkelijker gemaakt dan je wellicht verwacht. Heb je de ruimte om er een groter feest van te maken? Vooral doen! De keuze aan voorgerechten is namelijk reuze. 

Goedkope voorgerechten

Een voorgerecht klinkt als: extra ingrediënten, klinkt als: meer kosten. Toch hoeft de toevoeging van een voorgerecht je niet standaard op kosten te jagen. Tast minder diep in de buidel voor een paprika-cashew soep. Ook een taboulé valt in de categorie goedkope voorgerechten. Hiervoor hoef je niet de hoofdprijs te betalen. 

Makkelijke voorgerechten

Geld is tegenwoordig niet eens meer altijd het meest kostbare. Het is dikwijls tijd waar het om draait. Zo'n voorgerecht mag dan wel aantrekkelijk klinken, maar op ingewikkelde toestanden zitten we niet altijd te wachten. Liever gaan we voor makkelijke voorgerechten als we dan voor meer gangen zwichten. Makkelijke voorgerechten die in rap tempo op je bord liggen. Crema di burrata met tomaatjes is niet al te veel poespas en krijg je al in 20 minuten op tafel, zuurdesemtoast met gemarineerde champignons in 5 minuten minder en het voorgerecht sissende, geschroeide coquilles vergt om en nabij een kwartier aan bereidingstijd. Geen ingewikkelde toestanden, maar zelfs heel erg haalbaar voor een doordeweekse avond. Omdat je niet altijd specifiek een reden hoeft te hebben om lekker en uitgebreid te tafelen.