De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

groentespaghetti met heilbot, rucolapesto en saffraansabayon

Een kleurrijke spaghetti van groenten met heilbot, zelfgemaakte rucolapesto en een luchtige saffraansabayon.

Groentespaghetti

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Rucolapesto

Pel en snij de knoflook. Snij de kaas in kleine blokjes. Maal alle ingrediënten met de staafmixer tot een smeuïge pesto. Als de pesto te dik is, kun je er een beetje water aan toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. 

Heilbot

Verwarm de oven voor op 60 °C. Breng de zeewolf op smaak met zout en peper. Schep een lepel pesto over de vis en laat in ongeveer 25 minuten garen in de oven.

Groentespaghetti

Schil de wortel en snij de groenten om en om in de spiraalsnijder. Breng a la minute op smaak met goede olijfolie zout en peper.

Saffraansabayon

Klop de eidooiers met het ei, de saffraan en azijn en water schuimig. Klop au bain-marie tot een lobbige sabayon.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker