Groentespaghetti met heilbot, rucolapesto en saffraansabayon

13
Gemiddeld
Groentespaghetti

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rucolapesto

Pel en snij de knoflook. Snij de kaas in kleine blokjes. Maal alle ingrediënten met de staafmixer tot een smeuïge pesto. Als de pesto te dik is, kun je er een beetje water aan toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. 

Heilbot

Verwarm de oven voor op 60 °C. Breng de zeewolf op smaak met zout en peper. Schep een lepel pesto over de vis en laat in ongeveer 25 minuten garen in de oven.

Groentespaghetti

Schil de wortel en snij de groenten om en om in de spiraalsnijder. Breng a la minute op smaak met goede olijfolie zout en peper.

Saffraansabayon

Klop de eidooiers met het ei, de saffraan en azijn en water schuimig. Klop au bain-marie tot een lobbige sabayon.

Ingredienten

4
Personen

Rucolapesto

  • 1 teentje knoflook
  • 50 g grana padano
  • 50 g cashewnootjes
  • 1 bos rucola
  • 150 ml olijfolie

Groentespaghetti

  • 1 wortel
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 scheutje olijfolie van goede kwaliteit

Saffraansabayon

  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • 15 saffraandraadjes
  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • 3 el olijfolie extra vergine

Heilbot

  • 4 moten heilbot à 80 gram zonder vel
  • 1 scheutje olie

Extra nodig

  • spiraalsnijder
Groentespaghetti
Geef je waardering
13