Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de knoflook en pers 1 teentje uit boven de olie. Snijd de aubergine en courgette in gelijke stukken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken van circa 4 centimeter. Verdeel de aubergine, courgette en rode paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groente met de helft van de knoflookolie, versgemalen peper en een beetje zout. Pof de groente in de oven in circa 15 minuten zacht en gaar.
Draai gehaktballetjes van het kalfsgehakt. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Snijd de rest van de knoflook fijn. Snijd alleen de steeltjes van de kervel fijn, bewaar de rest.
Verwarm de rest van de olie in een soeppan en fruit de sjalotten met de knoflook. Bak ze met het uimengsel goudbruin en gaar. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Houd 4 eetlepels van de gegaarde groente apart. Voeg de rest van de ovengegaarde groente, de kervelsteeltjes en de runderfond toe aan de soeppan. Voeg hierna de gehaktballetjes toe. Roer de bonen met de linzen door de soep en verwarm op middelhoog vuur. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Serveren
Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de achtergehouden groente en wat blaadjes kervel. Serveer de soep met rustiek brood.
0 reacties