Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • zout
  • 1 gebraden kip of gebraden kipfilet
  • 1 ui
  • 3 teentje knoflook
  • 1 bos bladselderij
  • 400 g eiermie
  • 1/2 tl trassi
  • zonnebloemolie
  • 1 bouillonblokje
  • 1 struik paksoi
  • 1 scheutje water
  • ketjap manis naar smaak
  • ketjap asin naar smaak
  • madame-Jeanettesambal (pot of zelfgemaakt)

Optioneel: sambal zelf maken

  • 100 g adjuma pepers
  • 100 g madame Jeanette pepers
  • 200 ml azijn
  • zout

Extra nodig

  • plastic handschoenen
  • schone glazen (weck)pot
  • wok

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Breng een pan water met zout aan de kook. Pluk het vlees van de kip.

2. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de helft van de bladselderij fijn. Doe de mie in het kokende water, zet het vuur uit, laat 4 minuten wellen, haal los en spoel koud.

3. Optioneel: sambal zelf maken. Trek plastic handschoenen aan, snijd de pepers fijn en meng door elkaar. Verwarm de azijn in een steelpan. Doe de pepers in een schone glazen pot en schenk de hete azijn erop. Sluit af en bewaar op kamertemperatuur.

4. Verkruimel de trassi. Verhit de wok, voeg een scheut olie toe. Bak de trassi. Voeg de ui, knoflook en selderij toe. Roerbak.

5. Verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Voeg driekwart van de geplukte kip toe. Snijd de paksoi grof, toe aan de wok en bak mee. Voeg een scheutje water toe, gevolgd door de mie.

6. Zet het vuur uit en breng op smaak met zoete en zoute ketjap.

7. Snijd de overige bladselderij. Schep de bami in kommen of op borden en verdeel de overgebleven kip erover. Bestrooi met bladselderij en schep er een klein beetje sambal op.

Zo maak je de lekkerste Surinaamse bami. Zin in meer lekkere recepten? Bekijk ze hier. Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

      Geef je waardering

      283
      Surinaamse bami
      Surinaamse bami