Ingredienten

4
Personen

  • 5 tl Verstegen Java Blend voor Nasi en Bami
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 gr gekookte bami nestjes
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 sjalotten
  • 400 gr gesneden spitskool
  • 200 gr bimi
  • 150 gr taugé
  • 1 rode peper
  • 1 el ketjap manis
  • 1 limoen
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 bosje koriander

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Bereiding
1. Pel de knoflook en de sjalotjes, snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode peper en de lente ui in schuine plakjes.

2. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook, de sjalotjes en de gember. Voeg zodra deze doorzichtig zijn de bimi toe.

3. Bak de bimi voor ongeveer 5 minuten en voeg zodra deze goudbruin zijn de spitskool, de taugé en de rode peper toe.

4. Voeg de Verstegen Java Blend voor Nasi/Bami, de ketjap en de gekookte bami toe en roerbak het geheel een paar minuten. Pers de limoen uit boven de bami en breng op smaak.

5. Serveer de bami met extra gesneden partjes limoen en garneer met de lente ui en verse koriander.

Geef je waardering

18
Vegetarische bami