Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚ C. Kook de paccheri in een pan met water en een beetje zout in circa 13 minuten beetgaar.
Snijd indien nodig de (grote) tomaten in kwarten en verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Leg op de bakplaat. Laat de knoflook in de schil en leg met 3 takjes tijm en 3 takjes oregano tussen de groente. Besprenkel de groente met een flinke scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de groente in de oven in circa 20 minuten.
Druk de knoflooktenen uit de schil en snijd fijn. Verwijder de takjes van de tijm en de oregano. Pluk de blaadjes van de basilicum en scheur grof. Schep de geroosterde tomaten en paprika met de knoflook en de basilicum door de pasta.
Serveren
Schep de paccheri met geroosterde tomaten-paprikasaus op borden, verdeel de mascarpone erover en besprenkel met wat olijfolie extra vierge.
0 reacties