De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Paccheri met geroosterde tomaten-paprikasaus en mascarpone

Dit smaakvolle pastagerecht is rijk aan verse ingrediënten. Meer heb je niet nodig.

30 MIN
Paccheri
Roberta Pagnier

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚ C. Kook de paccheri in een pan met water en een beetje zout in circa 13 minuten beetgaar.

Snijd indien nodig de (grote) tomaten in kwarten en verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Leg op de bakplaat. Laat de knoflook in de schil en leg met 3 takjes tijm en 3 takjes oregano tussen de groente. Besprenkel de groente met een flinke scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de groente in de oven in circa 20 minuten.

Druk de knoflooktenen uit de schil en snijd fijn. Verwijder de takjes van de tijm en de oregano. Pluk de blaadjes van de basilicum en scheur grof. Schep de geroosterde tomaten en paprika met de knoflook en de basilicum door de pasta.

Serveren

Schep de paccheri met geroosterde tomaten-paprikasaus op borden, verdeel de mascarpone erover en besprenkel met wat olijfolie extra vierge.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker