Iedere Nederlander kent bami goreng. Nu hebben we het vlees vervangen door gamba’s. Serveer de bami goreng gamba met atjar of seroendeng.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Bami goreng gamba

  • 250 gr eiermie
  • 250 gr gamba’s
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuien
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm laos
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kurkuma
  • 200 gr jonge bladspinazie
  • sesamolie
  • 4 eieren

Benodigdheden

  • rasp
  • wok

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kook de eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de gamba’s schoon. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuien in schuine stukjes van circa 3 centimeter. Schil en rasp de djahé. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Hak de peper fijn en schil en snijd de laos in stukken.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de knoflook, ui, djahé, peper, laos en koenjit circa 1 minuut. Voeg de paprika, bosui, gamba’s, spinazie en de eiermie toe. Schud de inhoud van de wok goed om. Breng op smaak met een beetje zout en een scheutje sesamolie. Bak de eieren en serveer ze bij de bami goreng gamba.

Geef je waardering

49
Bami goreng gamba