De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bami goreng gamba

Iedere Nederlander kent bami goreng. Nu hebben we het vlees vervangen door gamba’s. Serveer de bami goreng gamba met atjar of seroendeng.

Direct naar recept
Bami goreng gamba

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Iedere Nederlander kent bami goreng. Nu hebben we het vlees vervangen door gamba’s. Serveer de bami goreng gamba met atjar of seroendeng.

Bereidingswijze

Kook de eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de gamba’s schoon. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuien in schuine stukjes van circa 3 centimeter. Schil en rasp de djahé. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Hak de peper fijn en schil en snijd de laos in stukken.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en fruit de knoflook, ui, djahé, peper, laos en koenjit circa 1 minuut. Voeg de paprika, bosui, gamba’s, spinazie en de eiermie toe. Schud de inhoud van de wok goed om. Breng op smaak met een beetje zout en een scheutje sesamolie. Bak de eieren en serveer ze bij de bami goreng gamba.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.