De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pomodori ripieni (gevulde tomaat)

Snijd de kapjes van de tomaten, verwijder het vruchtvlees en houd het vruchtvlees en de kapjes apart. Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet op de kop op een rooster om uit te lekken. Pureer het vruchtvlees van de tomaten.

40 min kooktijd
Pomodori ripieni (gevulde tomaat)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de kapjes van de tomaten, verwijder het vruchtvlees en houd het vruchtvlees en de kapjes apart. Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet op de kop op een rooster om uit te lekken. Pureer het vruchtvlees van de tomaten. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de kruiden fijn. Rasp de kazen. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg het tomatenvruchtvlees, de kruiden en de kaas toe en laat circa 15 minuten inkoken.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de rijst halfgaar, giet de rijst af en roer de tomatensaus erdoor. Snijd de mozzarella in plakken. Vul de tomaten voor de helft met het rijstmengsel en leg er een plakje mozzarella op. Verdeel de rest van de rijst over de tomaten. Zet de tomaten tegen elkaar aan in een ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Leg de kapjes van de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de gevulde tomaten en de kapjes circa 20 minuten in de oven.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker