Passie-kokostaart

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

70 minuten totale tijd

Passievruchtengelei
Week de gelatine in koud water. Breng het passievruchtensap aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de geweekte gelatine erin op. Giet de passievruchtengelei in een met plasticfolie bekleed cakeblik. Laat de gelei circa 1 uur opstijven in de vriezer.

Browniebodem

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Meng de poedersuiker met de suiker, bakpoeder, bloem en de cacaopoeder. Voeg de boter, het ei, stroop en de olie toe. Meng tot een egaal beslag. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de brownie in de oven in circa 30 minuten gaar.

Kokoscrème
Breng de kokosmelk met de helft van de likeur aan de kook. Klop de eidooier met de suiker en de rest van de kokoslikeur schuimig. Voeg de bloem toe en giet de hete kokosmelk al roerende op het eimengsel. Schenk terug in de pan en laat de crème nog 2 minuten op laag vuur zachtjes koken. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop in een kom de boter met de poedersuiker luchtig en meng met de crème. Schep de kokoscrème in een spuitzak. 

Italiaans schuim
Breng in een pan het water en drie vierde van de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het schuim koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Opbouw
Leg de passievruchtengelei op de brownie. Spuit een dunne laag kokoscrème op de gelei. Spuit toefjes Italiaans schuim op de kokoscrème. Rooster het schuim goudbruin met een gasbrander.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de kokosrasp in circa 12 minuten goudbruin. Bestrooi de taart met de kokosrasp. Snijd de passievruchten in parten. Leg enkele partjes op de taart en garneer met een takje munt.

Ingredienten

1
Porties

Passievruchtengelei

  • 1.5 blaadje gelatine
  • 200 ml passievruchtensap

Browniebodem

  • 115 g poedersuiker
  • 40 g suiker
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 85 g bloem
  • 35 g cacaopoeder
  • 75 g zachte boter
  • 1 ei
  • 1 el appelstroop
  • 1 el zonnebloemolie

Kokoscrème

  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el kokoslikeur
  • 1 eidooier
  • 25 g suiker
  • 1 el bloem
  • 125 g zachte boter
  • 60 g poedersuiker

Italiaans schuim

  • 100 ml water
  • 375 g suiker
  • 4 eiwitten

Garnering

  • 50 g geraspte kokos
  • 1 passievrucht
  • 1 takje munt

Extra nodig

  • 2 cakeblikken
  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • spuitzak
  • glad spuitmondje
  • bakpapier
  • gasbrander
Geef je waardering
2