Oliebollen

185
Gemiddeld
Oliebollen

Ingredienten

4
Personen

Oliebollenbeslag

  • 50 g boter
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout

Traditionele oliebollen

  • 125 g rozijnen
  • 75 g krenten
  • 1 appel, Jonagold

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd

Oliebollenbeslag

Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.

Oliebollen maken

Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in blokjes. Meng de rozijnen, krenten en de appel door de helft van het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek of plastic op een warme plek.

Verwarm de olie voor tot 180 °C.

Doe voordat je het beslag eruit schept eerst de lepel in de olie. Zo komt er een laagje vet omheen en gaat het scheppen makkelijker. Laat de oliebollen 5 tot 6 minuten frituren en vervolgens op een papiertje uitlekken. Je kunt de oliebollen tenslotte bestrooien met poedersuiker.

Oliebollen
Geef je waardering
185