- Smelt de boter.
- Verwarm de melk tot handwarm en los de gist, ei en boter erin op.
- Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.
- Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water.
- Schil de appel en snijd in blokjes.
- Meng de rozijnen, krenten en de appel door het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek of plastic op een warme plek.
- Verwarm de olie voor tot 180 °C.
- Doe voordat je het beslag eruit schept eerst de lepel in de olie. Zo komt er een laagje vet omheen en gaat het scheppen van het beslag makkelijker.
- Laat de oliebollen 5 tot 6 minuten frituren en vervolgens op een papiertje uitlekken.
oliebollen recept
Ga je zelf oliebollen bakken? Lees de gouden tips van de Koning van de oliebollen (jarenlang de nummer 1) en volg hét recept van Hidde de Brabander.

Meld je aan en praat mee