Snijd de cherrytomaatjes in vieren, de olijven en mini-mozzarella doormidden en de bosuien in dunne ringetjes. Hak de oregano. Meng het garnituur en houd het even apart.
Smelt de boter. Verwarm het water tot lauwwarm en los de gist hierin op. Voeg de boter en de prosecco toe en roer goed door.
Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuil in het midden. Giet hierin het mengsel met gist toe. Meng vanuit het midden alles door elkaar tot een beslag en voeg dan pas het zout en versgemalen peper toe. Meng tot je een klontvrij beslag hebt, voeg dan het garnituur toe en meng goed door.
Dek af met plasticfolie en laat het beslag 30-45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Het volume van het beslag zal door het rijzen verdubbelen, dus gebruik een kom die groot genoeg is.
Verhit verse olie in een frituurpan tot 170 °C. Schep met een natte ijslepel het beslag in de hete olie. Bak een aantal oliebollen tegelijk in ongeveer 6 minuten rondom gaar.
Laat de hartige oliebollen even uitlekken op keukenpapier en bestrooi voor het opdienen met versgehakte groene kruiden en nog wat zeezout.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties