De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Traditionele oliebollen en zalmoliebollen (hartige oliebollen)

De jaarwisseling is niet compleet zonder een schaal vol met lekkere oliebollen. De traditionele oliebollen mogen natuurlijk niet ontbreken, maar wil je iets nieuws proberen? Deze zalmoliebollen zijn ook goddelijk!

75 MIN
Traditionele oliebollen en zalmholiebollen (hartige oliebollen)
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Oliebollenbeslag

Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.

Traditionele oliebollen

Wel de rozijnen en krenten circa 30 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in blokjes. Meng de rozijnen, krenten en de appel door de helft van het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.

Holiebollen (Hartige oliebollen)

Snijd de bosui in ringen. Snijd de zalm in kleine stukjes. Pluk en hak de munt. Meng de bosui, zalm, munt en de doperwten door het beslag. Breng op smaak met een beetje zout. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.

Verhit de olie tot 180 ºC. Roer beide beslagen door. Houd een ijsknijper in de hete olie om plakken van het deeg te voorkomen en schep met de ijsknijper bollen beslag in de olie. Bak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat de oliebollen en holiebollen uitlekken op keukenpapier. Bestuif de traditionele oliebollen voor het serveren met poedersuiker. En bestrooi de holiebollen met grof zeezout.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker