Hazenpeper
-
Bestrooi de hazenbouten met zout en peper en wentel door de bloem.
-
Verhit boter in een pan en bak de hazenbouten rondom bruin. Haal uit de pan.
-
Pel en snijd de knoflook grof. Pel de sjalotten en snijd in parten.
-
Doe het gerookte spek samen met de knoflook, sjalotten, tijm, kruidnagel en laurier in de pan en bak 5 minuten. Blus af met het bier.
-
Voeg de hazenbouten weer toe aan de pan en stoof tenminste 4-6 uur, tot het vlees gaar is en van het bot valt.
-
Haal de hazenbouten uit de pan. Haal het vlees van de botten en doe terug in de pan. Controleer gelijk of er geen hagel meer in zit.
-
Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en verwarm de hazenpeper tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus ingedikt.
Bijgerecht: geroosterde bieten
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 centimeter.
-
Pel de uien en snijd in kwarten.
-
Hussel de bieten en ui door elkaar op een bakplaat met bakpapier en voeg een scheutje olijfolie toe.
-
Doe de takjes rozemarijn erbij en breng alles op smaak met zout en peper. Rooster voor ongeveer 35 minuten.
-
Meng rode wijnazijn, mosterd en honing in een kom. Voeg al kloppend met een garde 2 eetlepels olijfolie toe.
-
Hussel de geroosterde biet en ui door de dressing.
Bijgerecht: pastinaakpuree
-
Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken.
-
Breng een pan met aardappelen, pastinaak en ruim water aan de kook en kook in 15-20 zacht en gaar.
-
Giet af en laat even droogstomen. Stamp fijn met een pureestamper en voeg de boter toe.
-
Voeg geleidelijk de melk toe tot de gewenste smeuïgheid. Breng op smaak met zout en peper.
Bijgerecht: haricots verts met spek
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwijder de uiteindes van de haricots verts en blancheer 2 minuten in gezouten water.
-
Maak bundels van 6-8 boontjes. Wikkel de bundels in twee plakken ontbijtspek. Leg met de sluiting naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bestrijk optioneel met wat olie en bak 10 minuten in de oven. Optioneel nog 2-3 minuten onder de grill om ze extra knapperig te maken.
4 reacties
Na kritisch nalopen ontbraken er inderdaad wat stappen. Deze zijn weer toegevoegd en het recept zou weer moeten kloppen. Bedankt voor je oplettendheid.
Groetjes,
Team-24Kitchen
Kan ik het volledige recept ergens na lezen?
Het recept is weer aangevuld met de juiste informatie. Bedankt voor je kritische noot!
Groetjes,
Team-24Kitchen