Gebakken spruitjes met cranberries en kippenpootjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kippenpootjes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de kippenpootjes, olijfolie, kerriepoeder, paprikapoeder, en een beetje zout en peper in een ovenschaal.
  • Zet in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.

Gebakken spruitjes

  • Maak de spruitjes schoon.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en pak de spruitjes circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Voeg de boter en het sjalotje toe en laat circa 5 minuten meebakken.

Krieltjes

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar. Giet af en laat ze droogstomen.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en een scheutje olijfolie door de krieltjes.

Cranberries

  • Meng de cranberries en de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de cranberries circa 4 minuten koken tot ze open knappen. Roer een eetlepel cranberrycompote door de gebakken spruitjes.

Serveren
Verdeel de kippenpootjes, spruitjes en krieltjes over de borden en serveer de cranberries erbij.  

Ingredienten

4
Personen

Gebakken spruitjes met cranberries en kippenpootjes

  • 8 kippenpoten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 800 g spruitjes
  • 1 sjalot
  • 20 g boter
  • 700 g krieltjes met schil
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 250 g cranberries
  • 120 g suiker
Geef je waardering
2