Evert te Pas

Ingredienten

4
Personen

Gebakken spruitjes met cranberries en kippenpootjes

  • 8 kippenpoten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 800 g spruitjes
  • 1 sjalot
  • 20 g boter
  • 700 g krieltjes met schil
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 250 g cranberries
  • 120 g suiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kippenpootjes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de kippenpootjes, olijfolie, kerriepoeder, paprikapoeder, en een beetje zout en peper in een ovenschaal.
  • Zet in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.

Gebakken spruitjes

  • Maak de spruitjes schoon.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en pak de spruitjes circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Voeg de boter en het sjalotje toe en laat circa 5 minuten meebakken.

Krieltjes

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar. Giet af en laat ze droogstomen.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie en een scheutje olijfolie door de krieltjes.

Cranberries

  • Meng de cranberries en de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de cranberries circa 4 minuten koken tot ze open knappen. Roer een eetlepel cranberrycompote door de gebakken spruitjes.

Serveren
Verdeel de kippenpootjes, spruitjes en krieltjes over de borden en serveer de cranberries erbij.  

Geef je waardering

10
Gebakken spruitjes met cranberries en kippenpootjes