De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson

Gepofte uien Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep het zout in een ovenschaal.

60 MIN
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

 

Gepofte uien Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schep het zout in een ovenschaal. Snijd circa 3 centimeter van de steelkant van de uien. Zet de uien met de gesneden kant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Pof de uien circa 45 minuten in de oven.
Ris en hak de tijm, oregano en rozemarijn fijn (houd 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn apart). Pel en hak de knoflook. Haal de uien uit de oven en verdeel de kruiden en knoflook overheen. Pof de uien circa 30 minuten in de oven. Schep de uien voorzichtig leeg met een lepel en snijd de uien in grove stukken. Bewaar de rest van de ui voor de presentatie. Rol de plakjes ham om de tijm, laurier en rozemarijn tot een klein pakketje en bind er een stuk keukentouw omheen.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de uien circa 1 minuut. Schenk de bouillon in de pan, hang het hampakketje erin en laat circa 10 minuten koken. Verwijder het hampakketje.

Kaastompoesjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Splits het ei en klop de eidooier los met een scheutje water. Snijd het bladerdeeg in stroken van 2 bij 5 centimeter. Smeer het bladerdeeg in met het eidooiermengsel en bestrooi met het maanzaad, sesamzaad en een beetje grof zeezout. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 16 minuten goudbruin en krokant.

Snijd de camembert in plakken.
Schenk de vermout en de room in de keukenmachine/staafmixerbakje, voeg hier de camembert aan toe en draai dit tot een gladde crème. Schep de camembertcrème in een spuitzak. Halveer de bladerdeegjes over de lengte. Spuit de crème op een bladerdeegvel, leg er een takjes waterkers op, leg de bovenkant erop en druk zachtjes aan.

Serveren
Schenk de soep in de uitgeholde ui en serveer ze samen met de kaastompoesjes en een beetje waterkers.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker